Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μαίνεται η βεντέτα του Trump με το Ιράν - Τι συνέβη με τη διαρροή των mails του πρώην προέδρου

Reuters: Μαίνεται η βεντέτα του Trump με το Ιράν - Τι συνέβη με τη διαρροή των mails του πρώην προέδρου
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι χάκερ άρχισαν να διακινούν ευρύτερα τα e mails του Trump σε έναν πολιτικό παράγοντα των Δημοκρατικών
Ομάδα Ιρανών χάκερ που κατηγορείται υπέκλεψε τα μηνύματα της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump βρήκε τελικά κάποια επιτυχία στο να δημοσιεύσει κλεμμένο υλικό της, αφού αρχικά δεν έδειξε να ενδιαφέρει τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι χάκερ άρχισαν να διακινούν ευρύτερα τα e mails του Trump σε έναν πολιτικό παράγοντα των Δημοκρατικών, ο οποίος δημοσίευσε έναν όγκο υλικού στον ιστότοπο της επιτροπής πολιτικής δράσης του, American Muckrakers, και σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους, τουλάχιστον ένας από τους οποίους τα δημοσίευσε στην πλατφόρμα συγγραφής Substack.
Το πιο πρόσφατο υλικό δείχνει επικοινωνίες της προεκλογικής εκστρατείας του Trump με εξωτερικούς συμβούλους και άλλους συμμάχους, συζητώντας μια σειρά θεμάτων για τις εκλογές του 2024.
Οι δραστηριότητες των χάκερς που εντοπίστηκαν από το Reuters παρέχουν μια σπάνια ματιά στις επιχειρήσεις μιας προσπάθειας παρέμβασης στις εκλογές.
Αποδεικνύουν επίσης ότι το Ιράν παραμένει αποφασισμένο να αναμειχθεί στις εκλογές παρά το κατηγορητήριο του Σεπτεμβρίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που κατηγορεί τους διαρροείς ότι εργάζονται για την Τεχεράνη και χρησιμοποιούν ψεύτικη ταυτότητα.
Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι μια ομάδα χάκερς που συνδέεται με την ιρανική κυβέρνηση, γνωστή ως Mint Sandstorm ή APT42, έθεσε σε κίνδυνο πολλούς υπαλλήλους της προεκλογικής εκστρατείας του Trump μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, κλέβοντας τους κωδικούς τους.
Η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας προειδοποίησε ότι οι χάκερς συνεχίζουν να στοχεύουν το προσωπικό της προεκλογικής εκστρατείας.
Εάν κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης και πρόστιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης