Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήκουστο - Η ΕΕ δημιουργεί τη δική της υπηρεσία πληροφοριών που θα συνεργάζεται με τις εθνικές και θα παρακολουθούν τη… Ρωσία

Ανήκουστο - Η ΕΕ δημιουργεί τη δική της υπηρεσία πληροφοριών που θα συνεργάζεται με τις εθνικές και θα παρακολουθούν τη… Ρωσία

Ο κύριος στόχος είναι η συλλογή πληροφοριών σχετικά με απειλές εκτός ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να έχει τη δική της υπηρεσία πληροφοριών που θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με εξωτερικές απειλές.
Το Bloomberg γράφει σχετικά με αναφορά στο προσχέδιο έκθεσης του πρώην προέδρου της Φινλανδίας Sauli Niiniste.
Ο κύριος στόχος είναι η συλλογή πληροφοριών σχετικά με απειλές εκτός ΕΕ χωρίς να γίνεται αντιγραφή του έργου των εθνικών υπηρεσιών.
Οι συνομιλητές των δημοσιογράφων τονίζουν ότι πλέον οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλύουν απειλές και λαμβάνουν μέτρα βάσει ανοιχτών πηγών και πληροφοριών που ήθελαν να μοιραστούν οι 27 χώρες της Ε.Ε.

Screenshot_2-64.jpg

Η δημιουργία της δικής της υπηρεσίας πληροφοριών, η οποία δεν θα επαναλαμβάνει το έργο παρόμοιων εθνικών υπηρεσιών, θα βοηθήσει στον εντοπισμό των κινδύνων, στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης και στην αποτελεσματικότερη ενασχόληση με την αντικατασκοπεία.
Σύμφωνα με πηγές, ο Niiniste θα προτείνει να επεκταθεί το πεδίο ευθύνης του Κέντρου Πληροφοριών και Ανάλυσης Καταστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INTCEN), το οποίο αναφέρεται στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας.

https___cloudfront-us-east-2.images.arcpublishing.com_reuters_MPZVTO7YZBPSXKGLG54TFGYCYI.jpg

Σύμφωνα με την ιδέα του πρώην προέδρου της Φινλανδίας, η ενημερωμένη δομή θα συλλέγει δεδομένα από τις εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών και, βάσει αυτών, θα εκδίδει συστάσεις για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
Αναμένεται επίσης ότι θα προταθεί η θέσπιση περιορισμών στα ταξίδια εντός της ΕΕ διπλωματών τρίτων χωρών, εάν αποτελούν απειλή από πλευράς ανατρεπτικών ή κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων.
Τον Ιούνιο, η Πολωνία, η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να οικοδομήσει μια αμυντική γραμμή κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
«Η δημιουργία ενός συστήματος αμυντικής υποδομής κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα δώσει την ευκαιρία να καλυφθεί η επείγουσα ανάγκη προστασίας της ΕΕ από στρατιωτικές και υβριδικές απειλές», αναφέρεται στην επιστολή των ηγετών των χωρών.
Οι υβριδικές απειλές αναφέρονται σε συνδυασμό στρατιωτικών και μη, καθώς και κρυφών και φανερών μέσων, συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης, των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, της οικονομικής πίεσης και της διασυνοριακής διακίνησης μεταναστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης