Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η Δύση κουράστηκε με την Ουκρανία – 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι στο Kursk

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η Δύση κουράστηκε με την Ουκρανία – 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι στο Kursk
Οι ρωσικές δυνάμεις «απέκλεισαν» περίπου 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες στην Περιφέρεια Kursk
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin σημείωσε ότι η Δύση κουράστηκε με την Ουκρανίας… ενθαρρύνει τη Ρωσία να συνεχίσει την αντεπίθεση στην Ουκρανία οδηγώντας σε μεγάλη στρατηγική νίκη.
Ο Putin τόνισε δηλώνοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να συνεχίσει να διπλασιάζει τις πολεμικές της προσπάθειες στην Ουκρανία και να μην δίνει σημασία στις συζητήσεις για την κόπωση του εχθρού.
Ο Putin πρόσθεσε ότι η Δύση «αρχίζει να αξιολογεί ρεαλιστικά την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία» και «αλλάζει τη ρητορική της» σχετικά με την ανάγκη για «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας και ότι η Ρωσία μπορεί «μόνο να επαινέσει» τη Δύση για αυτή την αλλαγή στάσης.
Ο Putin δήλωσε ότι η έκβαση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι υπέρ της Ρωσίας και θα βασίζεται στην «πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης», υποδεικνύοντας ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στον αρχικό της στόχο να αναγκάσει την ουκρανική κυβέρνηση να συνθηκολογήσει άνευ όρων.
Οι ρωσικές δυνάμεις «απέκλεισαν» περίπου 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες στην Περιφέρεια Kursk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις που είναι «περικυκλωμένες» στην περιφέρεια Kursk «δεν καταλαβαίνουν καν ότι είναι περικυκλωμένες».
O Ρωσικός στρατός διεξάγει μια επιτυχημένη διείσδυση σε ορισμένες ουκρανικές θέσεις στην περιφέρεια Kursk έχοντας ανακαταλάβει το 50% με 55% των εδαφών που πήραν προσωρινά οι Ουκρανοί,έχοντας σκοτώσει ή τραυματίσει 26.500 Ουκρανούς στρατιώτες.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, στρατηγός Oleksandr Syrskyi, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Putin ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν περικυκλωμένες και τόνισε ότι οι Ρώσοι νεκροί και τραυματίες ανήλθαν σε 17.819 άτομα (συμπεριλαμβανομένων 711 αιχμαλώτων πολέμου) από τον Αύγουστο αλλά δεν παρείχε καμία απόδειξη αυτών των ισχυρισμών.
Ανεξάρτητες πηγές από την Δύση αναφέρουν ότι ο Ρωσικός στρατός στο Kursk έχει χάσει 6.500 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης