Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η απάντηση του ΝΑΤΟ στην αποστολή Βορειοκορεατικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα είναι περιορισμένη

Bloomberg: Η απάντηση του ΝΑΤΟ στην αποστολή Βορειοκορεατικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα είναι περιορισμένη
Οι απαντήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αυξημένη υποστήριξη προς την Ουκρανία και ισχυρότερες συνεργασίες στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού
Η πιθανή απάντηση του ΝΑΤΟ στην αποστολή βορειοκορεατικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα είναι «περιορισμένη», αναφέρει το Bloomberg.
Οι απαντήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αυξημένη υποστήριξη προς την Ουκρανία και ισχυρότερες συνεργασίες στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Bloomberg, αναφερόμενο σε έγγραφα νοτιοκορεατικών πληροφοριών, έγραψε ότι η δεύτερη ομάδα βορειοκορεατικών στρατιωτικών θα αναχωρήσει σύντομα για τη Ρωσία.
Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, η πρώτη ομάδα των 1.500 επίλεκτων στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύεται ήδη στη ρωσική Άπω Ανατολή ως μέρος μιας προγραμματισμένης ανάπτυξης περίπου 10.000 Βορειοκορεατών στρατιωτών.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών, Kirill Budanov, δήλωσε ότι περίπου 11.000 στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα ολοκληρώνουν εκπαίδευση στη Ρωσική Ομοσπονδία και θα μπορούν να πολεμήσουν εναντίον της Ουκρανίας από την 1η Νοεμβρίου 2024.
Ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, ανέφερε στον Zelensky «για τη συμμετοχή της Ρωσίας σε στρατιωτικό προσωπικό από τη Βόρεια Κορέα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία θα αναπτύξει τον πρώτο βορειοκορεατικό στρατό σε ζώνες μάχης ήδη από τις 27-28 Οκτωβρίου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης