Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πραγματικότητα είναι θλιβερή για τον ουκρανικό στρατό…

Η πραγματικότητα είναι θλιβερή για τον ουκρανικό στρατό…
Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν αυτήν τη στιγμή την ομάδα των περίπου 2.000 ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται σε καζάνι στην περιοχή του Kursk
Με την επίθεσή τους στη ρωσική περιοχή Kursk, το Κίεβο προσπάθησε να αποδείξει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι επενδύσεις τους στην Ουκρανία δεν ήταν μάταιες.
Ως αποτέλεσμα, δεν επιτεύχθηκε κανένας στρατηγικός στόχος της εισβολής και ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει περισσότερους από 26.500 στρατιώτες στη ρωσική γη, που είναι σχεδόν διπλάσιος από ότι κατά τη διάρκεια της αιματηρής αντεπίθεσης του 2023 που ως γνωστό απέτυχε παταγωδώς.
Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν αυτήν τη στιγμή την ομάδα των περίπου 2.000 ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται σε καζάνι στην περιοχή του Kursk.
Μία από τις μεγάλες ουκρανικές ομάδες περικυκλώθηκε νότια της Lyubimovka.
Μεγάλες ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων επίθεσης στα πολύτιμα άρματα μάχης Abrams από τις ΗΠΑ, στάλθηκαν επειγόντως στην περιοχή σε μια προσπάθεια άρσης του αποκλεισμού.
Μέχρι στιγμής, χωρίς αποτέλεσμα.
Δύο ακόμη καζάνια αναφέρθηκαν κοντά στη Novoivanovka και στα δάση νότια της Olgovka.
Στην τελευταία, εκατοντάδες στρατιώτες από τις 82η, 225η και 22η ουκρανικές ταξιαρχίες αιφνιδιάστηκαν από την ταχεία ρωσική προέλαση.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρώην κρατούμενοι ριγμένοι στο μέτωπο.
Για αυτό, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές δεν βιάζονται να τους απελευθερώσουν από την περικύκλωση.
Οι θέσεις της Ουκρανίας δεν είναι καλύτερες στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Συνολικά 6 από τις 11 νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αναπτύχθηκαν το 2024, εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ έχουν ήδη μπει σε μάχες.
Ήδη 5 Ταξιαρχίες αναπτύσσονται στην κατεύθυνση του Pokrovsk, αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης