Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ: Επίθεση με drone αυτοκτονίας κοντά στο λιμάνι της Haifa στο Ισραήλ

Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ: Επίθεση με drone αυτοκτονίας κοντά στο λιμάνι της  Haifa στο Ισραήλ
Το βίντεο που κυκλοφόρησε η ομάδα έδειχνε την εκτόξευση ιρανικής κατασκευής drone αυτοκτονίας Shahed-101
Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI), μια ομάδα-ομπρέλα ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανακοίνωσε στις 26 Οκτωβρίου ότι είχε επιτεθεί σε τοποθεσία των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) κοντά στην παράκτια πόλη Acre, περίπου δύο χιλιόμετρα βόρεια του λιμανιού της Haifa, με drone αυτοκτονίας.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε «σε απάντηση στις σφαγές που διέπραξε η σφετεριστική οντότητα [Ισραήλ] εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων» στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο, ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση, δεσμευόμενη ότι «επιχειρήσεις κατά των εχθρικών θεσεων θα συνεχίσουν με αυξανόμενο ρυθμό».
Το βίντεο που κυκλοφόρησε η ομάδα έδειχνε την εκτόξευση ιρανικής κατασκευής drone αυτοκτονίας Shahed-101.
Αυτός ο τύπος λέγεται ότι έχει εμβέλεια 900 χιλιομέτρων και ταχύτητα πλεύσης 120 χιλιομέτρων την ώρα με κεφαλή βάρους οκτώ κιλών.
Εν μέσω της επίθεσης ενεργοποιήθηκαν ειδοποιήσεις drone στην Acre και στον κοντινό οικισμό Nahariya.
Αργότερα, το IDF αναγνώρισε ότι ένα drone από τον Λίβανο προσέκρουσε στη Δυτική Γαλιλαία.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα από εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ιράκ έγινε εν μέσω ισραηλινών επιδρομών στο Ιράν ως απάντηση στη μεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας την 1η Οκτωβρίου.
Η IRI άρχισε να πραγματοποιεί επιθέσεις κατά του Ισραήλ καθώς και εναντίον των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και τη γειτονική Συρία τον περασμένο Οκτώβριο ως απάντηση στον ολοκληρωτικό πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.
Τον Σεπτέμβριο, η ομάδα κλιμάκωσε τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ ως απάντηση στη συνεχιζόμενη αεροπορική εκστρατεία του Ισραήλ και τις χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Hezbollah στον Λίβανο.
Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη απαντήσει ανοιχτά στις επιθέσεις της Ισλαμικής Αντίστασης.
Ωστόσο, κατηγορήθηκε για πολλά χτυπήματα που στόχευαν ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ιράκ και κοντά στη συριακή πρωτεύουσα, τη Δαμασκό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης