Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Δόλια πράξη της ΕΕ το δάνειο στην Ουκρανία με έσοδα από τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία

Zakharova: Δόλια πράξη της ΕΕ το δάνειο στην Ουκρανία με έσοδα από τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία
Η αποφασιστική και ανάλογη απάντηση της Μόσχας δεν θα αργήσει να έρθει, σημείωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ
Η χορήγηση δανείου στην Ουκρανία με τη δέσμευση των κερδών από τα ρωσικά περιουσιακλα  στοιχεία είναι ακόμη μια δόλια πράξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό αναφέρεται στο σχόλιο της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024.
Ο Anton Sulianov, ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε μια αναλογική απάντηση στη Δύση σχετικά με τη χρήση εσόδων από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Το Υπουργείο Οικονομικών επεσήμανε τους παγκόσμιους κινδύνους από τη χρήση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας
«Αυτή η απόφαση είναι ένα ακόμη δόλιο σχέδιο των Βρυξελλών για να οικειοποιηθεί την περιουσία κάποιου άλλου, που η ΕΕ, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συνεργάτες, ανέπτυξε για να αντισταθμίσει τις δικές της δαπάνες για τη χρηματοδότηση του καθεστώτος του Κιέβου», είπε. .
Η Zakharova τόνισε ότι «μια αποφασιστική απάντηση από τη ρωσική πλευρά σε μια ακόμη προσπάθεια της ΕΕ να αποσπάσει έσοδα από τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θα αργήσει να έρθει».
Η ΕΕ χάνει την αξιοπιστία της ως εμπορικός, οικονομικός και επενδυτικός εταίρος, σημείωσε η διπλωμάτης.
«Όλη η φασαρία γύρω από τα κατασχεθέντα ρωσικά κεφάλαια θα οδηγήσει μόνο στην τελική απώλεια της αξιοπιστία στον κόσμο στην ΕΕ ως εμπορικού, οικονομικού και επενδυτικού εταίρου και στην περαιτέρω υποδούλωση του χρέους των μελλοντικών γενεών Ουκρανών», επεσήμανε η Zakharova.
«Ωστόσο, η συλλογική Δύση ληστεύει ολόκληρες χώρες και ηπείρους.
Οι μέθοδοι αλλάζουν, αλλά η ουσία, όπως και πριν από αιώνες, παραμένει η ίδια, επισήμανε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης