Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξοργιστικό! Στο έλεος ενός ρωσικού πυρηνικού χτυπήματος βρίσκεται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ το θεωρούν αποδεκτό!

Εξοργιστικό! Στο έλεος ενός ρωσικού πυρηνικού χτυπήματος βρίσκεται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ το θεωρούν αποδεκτό!
Το National Defense εξηγεί τι σημαίνει για το Πεντάγωνο ένα «αποδεκτό πυρηνικό χτύπημα»
Στην ομιλία του για την αποκάλυψη του φοβερού και τρομερού πυραυλικού συστήματος «Oreshnik» την Πέμπτη 21/11, ο Πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα «να χρησιμοποιήσει τα όπλα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκείνων των χωρών που επιτρέπουν τη χρήση των όπλων τους ενάντια στις εγκαταστάσεις μας», πράγμα που σημαίνει ότι οι βάσεις του ΝΑΤΟ σε όλη την Ευρώπη, έχουν γίνει στόχος της Μόσχας λόγω της παράτολμης απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) να εξαπολύσουν πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας πυραύλους ATACMS.
Η Ρωσία έχει τώρα πολλές επιλογές λόγω της κακής απόφασης του Biden.... και καμία χώρα στην Ευρώπη που φιλοξενεί αμερικανική βάση, δεν μπορεί να παραμένει ήσυχη, αφού όλες είναι εντός εμβέλειας Oreshnik ...
Το ακόμη χειρότερο για την Ευρώπη είναι πως το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ένα ενδεχόμενο πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας μπαίνει στην εμβέλεια του αποδεκτού, εφόσον δεν χτυπήσει αμιγώς αμερικανικό έδαφος, δηλαδή εντός αμερικανικής επικράτειας.

Τι εννοεί το Πεντάγωνο;

«Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώτα απ 'όλα, αυτός θα είναι ένας περιορισμένος πυρηνικός πόλεμος στην Ευρώπη, ο οποίος δεν θα επηρεάσει το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Igor Korotchenko, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense.
Πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον αναμένει ότι το μέγιστο σε μια τέτοια σύγκρουση θα περιλαμβάνει μόνο εκείνες τις αμερικανικές μονάδες που σταθμεύουν στην Ευρώπη και κυρίως... το έδαφος της Ευρώπης.
Ταυτόχρονα, ο ειδικός τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι αν εξαπολύσουν μια πυρηνική σύγκρουση, θα μπορούν να καθίσουν πίσω από τον Ατλαντικό και να... αγναντεύουν.

Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν πρέπει να επιτρέψει στους Αμερικανούς να διαμορφώσουν ένα τέτοιο σενάριο ως πραγματικό και να εξηγήσει ότι κατά την εφαρμογή του, η Αμερική «θα υπογράψει μια θανατική ποινή».

Ο παραιτηθείς συνταγματάρχης Viktor Litovkin συμφώνησε ότι το Πεντάγωνο χαρακτήρισε «αποδεκτές» στο Πεντάγωνο τέτοιες συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθούν πυρηνικά πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Στην Ευρώπη έχουν αποθήκες με πυρηνικές βόμβες ελεύθερης πτώσης B-61. Εδώ, παρακαλώ, παρακαλώ», εξήγησε στη λογική των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας ότι θα είναι το έδαφος της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας.
Ο ειδικός χαρακτήρισε τέτοιες δηλώσεις εκδήλωση του αμερικανικού «υφισμού».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Στρατηγικής Διοίκησης του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Αντιναύαρχος Thomas Buchanan κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, είπε ότι εάν πρέπει να ανταλλάξουμε πυρηνικά χτυπήματα, «θέλουμε να το κάνουμε με όρους πιο αποδεκτούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Από Πολωνία ως Πορτογαλία κι από Φινλαδία ως Ελλάδα, οι βάσεις - στόχοι του ρωσικού Oreshnik

Ο νέος υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος μέσου βεληνεκούς της Ρωσίας Oreshnik ο οποίος δεν αναχαιτίζεται και μπορεί να πλήξει κάθε σπιθαμή της Ευρώπης, έχει ταχύτητα πτήσης 2,5-3 km/s, ωφέλιμο φορτίο 1-1,2 τόνους, και μπορεί να πλήξει στόχους μέχρι και 5.500 χλμ.
Κατά τη δοκιμαστική ανάπτυξή του εναντίον ενός ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού στόχου την Πέμπτη 21/11, ο Oreshnik πιστεύεται ότι ταξίδεψε 1.000 χιλιόμετρα ή περισσότερο στο Dnepropetrovsk από την περιοχή Astrahan της Ρωσίας.
Με την εμβέλεια του εν λόγω πανίσχυρου πυραυλικού συστήματος, οι βασικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη που μπαίνουν στο στόχαστρό του είναι οι ακόλουθες:

Ανατολική Ευρώπη

Πολωνία
Αεροπορική Βάση Lask (φιλοξενεί το μόνιμο απόσπασμα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ)
Τοποθεσίες Προώθησης Λειτουργίας, Powidz, Zagan και Poznan (αποθήκευση όπλων και εξοπλισμού του Στρατού των ΗΠΑ)
Φρουρά Στρατού των ΗΠΑ Πολωνία (Επιπρόσθετο στρατηγείο V Corps), Πόζναν
Βάση Redzikowo (φιλοξενεί το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ Aegis Ashore)
Η Ρωσία χαρακτήρισε τη βάση πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Πολωνία στο Redzikowo ως «στόχο προτεραιότητας»
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε ότι η αντιπυραυλική βάση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο πολωνικό χωριό Redzikowo αποτελεί απειλή για τη Ρωσία λόγω της «προφανούς δυνατότητάς της» να προκαλέσει βλάβη στις αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας.
Είπε ότι το άνοιγμα της βάσης σηματοδοτεί «ακόμα ένα προκλητικό βήμα σε μια σειρά από βαθιά αποσταθεροποιητικές ενέργειες των Αμερικανών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ στη στρατηγική σφαίρα».
Το περιέγραψε περαιτέρω ως μέρος της "δεκαετούς καταστροφικής πολιτικής για να φέρουν τη στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας", η οποία μπορεί να οδηγήσει στην "υπονόμευση της στρατηγικής σταθερότητας".
Πρόσφατα κατά τα επίσημα εγκαίνια της βάσης, οι ΗΠΑ διαθέτουν στην πολωνική βάση σύστημα Aegis ενώ μπορούν επίσης να εκτοξεύσουν επιθετικούς πυραύλους Tomahawk.
Προηγουμένως, οι ΗΠΑ παρουσίασαν μια παραλλαγή του Tomahawk που ήταν ικανή να φέρει πυρηνική κεφαλή.
redz.jpg

Εσθονία
Αεροπορική Βάση Amari (βρίσκεται στην Harjumaa της βόρειας Εσθονίας· θεωρείται κλειδί για τις επιχειρήσεις "αεροπορικής αστυνόμευσης" του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα)

Λετονία
Στρατιωτική Περιοχή Εκπαίδευσης Selonia (διαφημίζεται ως το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στη Βαλτική)

Λιθουανία
Στρατιωτική Βάση Rudninkai (μελλοντική πατρίδα της πρώτης μόνιμης βάσης της Γερμανίας στο εξωτερικό· πρόκειται να σταθμεύσει περίπου 5.000 στρατιώτες της Bundeswehr όταν ολοκληρωθεί)

Ρουμανία
Στρατιωτική Βάση Deveselu (άλλος ένας χώρος στάθμευσης του Aegis Ashore των ΗΠΑ)
Στρατιωτική Βάση Mihail Kogalniceanu (η πιο ανατολική βάση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, έδρα της περιφερειακής διοίκησης της Ομάδας Υποστήριξης Περιοχής του Στρατού των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα)

Βουλγαρία
Αεροπορική βάση Bezmer (βασικός πιθανός χώρος στάθμευσης για αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας των ΗΠΑ)
Novo Selo Range (μεγάλη βάση εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ)
Αεροπορική βάση Count Ignatievo

Κοσσυφοπέδιο
Camp Bondsteel (δημιουργήθηκε το 1999 μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και την κατοχή του Κοσσυφοπεδίου. Η μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στα Βαλκάνια)

Βόρεια Ευρώπη

Φινλανδία
Mikkeli (μελλοντική πατρίδα του Στρατηγείου Διοίκησης Χερσαίων Συστατικών πολλαπλών Σωμάτων ΝΑΤΟ, μόλις 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα)

Σουηδία
Ναυτική βάση Karlskrona (τοποθεσία - κλειδί για τους υπολογισμούς του ΝΑΤΟ για την καθιέρωση απόλυτου ελέγχου της Βαλτικής Θάλασσας)
βασεις.jpg
Δυτική Ευρώπη

Γερμανία
Η έδρα της, μακράν, μεγαλύτερης αμερικανικής φρουράς στην Ευρώπη και της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής ανάπτυξης στο εξωτερικό, εκτός από την Ιαπωνία.
Στεγάζει περίπου 35.000 στρατιώτες και προσωπικό υποστήριξης.
Αεροπορική βάση Ramstein (η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, κλειδί για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην περιοχή και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του άλλοτε μυστικού αμερικανικού προγράμματος drone)
Αεροπορική βάση Spangdahlem
Αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Geilenkirchen
Αεροπορική βάση Buchel (φιλοξενεί αμερικανικά πυρηνικά)
Φρουρός του Αμερικανικού Στρατού Άνσμπαχ
Φρουρά Στρατού των ΗΠΑ στη Βαυαρία
Φρουρά Στρατού των ΗΠΑ Ρηνανία-Παλατινάτο
Φρουρά Στρατού των ΗΠΑ Στουτγάρδη
Φρουρός Στρατού των ΗΠΑ στο Βισμπάντεν

Βέλγιο
Αμερικανική Φρουρά Μπενελούξ
Αεροπορική βάση Kleine Brogel (φιλοξενεί αμερικανικά πυρηνικά)

Ολλανδία
Αεροπορική βάση Volkel (αποθήκη για αμερικανικά πυρηνικά)

Ιταλία
Μια άλλη βασική χώρα φρουράς των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Μεταπήδηση ή/και σημείο διέλευσης για στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής επίθεσης του 2011 κατά της Λιβύης, η οποία προκάλεσε ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων που πλημμύρισαν στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας.
Αεροπορική βάση Aviano (φιλοξενεί πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ)
Αεροπορική βάση Ghedi
Ναυτικός Αεροπορικός Σταθμός Sigonella, Σικελία
Ναυτική Δραστηριότητα Υποστήριξης Νάπολης (Αρχηγείο του 6ου Στόλου των ΗΠΑ)
Φρουρά Στρατού των ΗΠΑ στην Ιταλία

Ελλάδα
Δραστηριότητα Ναυτικής Υποστήριξης Κόλπος Σούδας, Κρήτη
Ηνωμένο Βασίλειο
Royal Air Force Lakenheath
Royal Air Force Mildenhall
RAF Alconbury/Molesworth
Royal Air Force Croughton, Fairford, Welford (κοινή στάση για αεροσκάφη κρούσης και στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ)
Royal Air Force High Wycombe (RAF HQ)
Ναυτική βάση του Πόρτσμουθ (φιλοξενεί τα δύο τρίτα του στόλου επιφανείας του Βασιλικού Ναυτικού)

Ισπανία
Ναυτική βάση Rota (μόνιμη έδρα έξι αντιτορπιλικών πυραύλων των ΗΠΑ).
Βασική στρατηγική εγκατάσταση για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Moron Air Base

Πορτογαλία
Αεροπορική βάση Lajes, Νήσοι Αζόρες (βασικός διατλαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης του ΝΑΤΟ, στοχεύσιμος εάν το Oreshnik μπορεί να αναπτυχθεί εκ νέου από την περιοχή του Αστραχάν σε νέες τοποθεσίες εκτόξευσης κάπου δυτικά της Μόσχας)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης