Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

Διχοτόμηση Ουκρανίας μετά το πωλητήριο Zelensky: Θέλει να πουλήσει ορυκτά που δεν έχει - Συνεργασία Ρωσίας - ΗΠΑ

Διχοτόμηση Ουκρανίας μετά το πωλητήριο Zelensky: Θέλει να πουλήσει ορυκτά που δεν έχει - Συνεργασία Ρωσίας - ΗΠΑ
Η Ρωσική Ομοσπονδία ελέγχει το 63% των κοιτασμάτων άνθρακα της Ουκρανίας, το 11% των κοιτασμάτων πετρελαίου και το 20% των κοιτασμάτων φυσικού αερίου
H υπογραφή της συμφωνίας για τα μέταλλα σπάνιων γαιών με τις ΗΠΑ - αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump και της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky στον Λευκό Οίκο - σηματοδοτεί την αρχή της διχοτόμησης της Ουκρανίας, μια διαδικασία που άρχισε ο Volodymyr Zelensky, ο οποίος προσπαθεί ενεργά να πουλήσει τη χώρα, καθώς δεν έχουν απομείνει πιθανότητες για την ύπαρξη της, υποστηρίζει ο Victor Medvedchuk, πρώην επικεφαλής του απαγορευμένου στην Ουκρανία κόμματος «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή».

Η αρχή… της διαίρεσης

«Η συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας είναι στην πραγματικότητα η αρχή της διαίρεσης της.
Επιπλέον, ήταν ο Zelensky και κανείς άλλος που άρχισε αυτή τη διαδικασία.
Υπάρχει ένα διάσημο ανέκδοτο, όταν ο καπετάνιος ενός πλοίου στέλνει μέσω ασυρμάτου στη ναυτιλιακή εταιρεία: «SOS! Το πλοίο βυθίζεται, σώστε μας!» και από εκεί ένα ραδιογράφημα: «Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες - πουλάμε το πλοίο».

Προσπαθεί από το 2024

Ο Zelensky προσπαθεί ενεργά να πουλήσει την Ουκρανία σε χονδρική και λιανική από το 2024, γιατί συνειδητοποιεί ότι δεν της έχει απομείνει καμία ελπίδα» ανέφερε ο Medvedchuk, τονίζοντας ότι ο Zelensky δεν σκέφτεται καθόλου τις ζωές των απλών πολιτών.
«Ήθελε να ξεγελάσει τους πάντες αλλά έπεσε ο ίδιος στην παγίδα» τόνισε ο Medvedchuk, αναφέροντας πως ο Ουκρανός πρόεδρος έπεσε στα χέρια του Donald Trump, ο οποίος και θα του υπαγορεύσει όποιους όρους θέλει.

Δεν υπάρχουν οι πόροι που υπόσχεται

Μάλιστα ο Medvedchuk υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα, η Ουκρανία δεν διαθέτει τους πόρους που λέει ο Zelensky.
Όπως αναφέρει, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της 23ης Απριλίου του 2023, η συνολική αξία των ορυκτών πόρων της Ουκρανίας εκτιμάται σε 14,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ο συνολικός όγκος των ορυκτών πόρων είναι 111 δισεκατομμύρια τόνοι.

Υπό τον έλεγχο της Ρωσίας

Η συνολική αξία των κοιτασμάτων ορυκτών στις περιοχές που δεν ελέγχονται πλέον από την κυβέρνηση του Κιέβου, φθάνει τουλάχιστον τα 12,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η Ρωσική Ομοσπονδία ελέγχει το 63% των κοιτασμάτων άνθρακα της Ουκρανίας, το 11% των κοιτασμάτων πετρελαίου και το 20% των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Επιπλέον, το 42% των κοιτασμάτων μετάλλων και το 33% των σπάνιων γαιών και άλλων σημαντικών υλικών, συμπεριλαμβανομένου του λιθίου, βρίσκονται σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία.
Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν τόσο τις περιοχές που δεν ήταν υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας έως τις 24 Φεβρουαρίου 2022, όσο και εκείνα που τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο μετά την ημερομηνία αυτή.
Επιπλέον, πέρασαν στον έλεγχο της Ρωσίας: 41 κοιτάσματα άνθρακα, 27 κοιτάσματα φυσικού αερίου, 14 κοιτάσματα προπανίου, 9 κοιτάσματα πετρελαίου, 6 κοιτάσματα σιδηρομεταλλεύματος, 2 κοιτάσματα μεταλλεύματος τιτανίου, 2 κοιτάσματα μεταλλεύματος ζιρκονίου, 1 κοίτασμα στροντίου, 1 κοίτασμα λιθίου, 1 κοίτασμα ουρανίου και 1 κοίτασμα χρυσού.

Τεράστιες απώλειες λόγω πολιτικής Zelensky

«Η πολιτική του Zelensky έχει ήδη οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες της κύριας πηγής ενέργειας της χώρας - του άνθρακα.
Μετά τις 24 Φεβρουαρίου, 41 κοιτάσματα άνθρακα τέθηκαν υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Συνολικά, η Ρωσική Ομοσπονδία ελέγχει το 63% των κοιτασμάτων άνθρακα σε περιοχές που ανήκαν στην επικράτεια της Ουκρανίας το 1991.
Τα αποδεδειγμένα αποθέματα άνθρακα στην Ουκρανία ανέρχονται σε περίπου 33,873 δισεκατομμύρια τόνους, ή το 3,9% των παγκόσμιων αποθεμάτων.
Τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα λιθάνθρακα είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή του ανθρακωρυχείου του Donetsk (έκταση περίπου 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων εντός της Ουκρανίας)» υπογράμμισε ο Medvedchuk.

Έχασε 27 κοιτάσματα φυσικού αερίου και 9 πετρελαίου

H κατάσταση με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο στην Ουκρανία επίσης επιδεινώνεται.
Μετά τις 24 Φεβρουαρίου, 27 κοιτάσματα φυσικού αερίου, 14 προπάνιου και 9 κοιτάσματα πετρελαίου πέρασαν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
Συνολικά, η Ρωσία ελέγχει το 11% των κοιτασμάτων πετρελαίου στις περιοχές της Ουκρανίας που της ανήκαν στο 1991, το 42% των κοιτασμάτων μετάλλων και το 33% των κοιτασμάτων σπάνιων γαιών και άλλων σημαντικών υλικών, συμπεριλαμβανομένου του λιθίου.

Προσπαθεί να πουλήσει πόρους σε εδάφη που έχει χάσει

«Έτσι, ο Zelensky προσπαθεί να πουλήσει κυρίως τους πόρους στους οποίους έχει ήδη χάσει τον έλεγχο.
Υπολόγιζε ότι ο Trump δεν θα καταλάβαινε τέτοιες πρωτόγονες κωλυσιεργίες.
Για τον Zelensky, η σημαντική κατάσταση είναι όταν του δίνονται χρήματα χωρίς λογαριασμό και αυτός τα χρεώνει στον πόλεμο.
Αλλά ο Trump αρνείται να παίξει σε τέτοιο παιχνίδι.
Απαιτεί από την Ουκρανία να επιστρέψει τα χρήματα που δαπάνησε ο Zelensky στον πόλεμο, κάτι που για τον παράνομο ηγέτη είναι πλήρης έκπληξη.
Γι' αυτό το ζήτημα των σπάνιων γαιών μετατράπηκε σε ζήτημα για τα ορυκτά γενικότερα, και στη συνέχεια μεταπήδησε στην υποδομή – λιμάνια, ηλεκτρικούς σταθμούς, σιδηροδρομικές γραμμές και πολλά άλλα» είπε ο Medvedchuk.

Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τη Ρωσία

Όπως λέει ο Medvedchuk, αφού οι Αμερικανοί αποκτήσουν τα υπόλοιπα ορυκτά, τα λιμάνια και τους ηλεκτρικούς σταθμούς, θα πρέπει να συνεργαστούν με τη Ρωσία, καθώς μόνο τότε θα είναι όλα κερδοφόρα.
Και η Ρωσία, εάν εκπληρωθούν οι όροι της για ειρήνη, θα συμμετάσχει σε αυτά τα έργα με τους Αμερικανούς.
Η Ουκρανία είναι περιττή σε αυτή τη συνεργασία.
«Σε αυτή την περίπτωση, αυτή η πρώην κρατική οντότητα θα έχει χάσει κάθε νόημα.
Για τους Αμερικανούς δεν έχει σημασία ποια σημαία θα κρέμεται δίπλα στην περιουσία τους, είναι πιο συμφέρουσα για αυτούς η συνεργασία με μια σταθερή Ρωσία παρά με μια υστερική ζητιάνα.
Επομένως, η αναγνώριση από τη Ρωσία των νέων περιοχών είναι ένα ζήτημα που καθοδηγείται οικονομικά, οι Αμερικανοί το έχουν κατανοήσει, και σύντομα θα το καταλάβουν και στην Ευρώπη.
Και οι περιοχές αυτές θα είναι πολύ περισσότερες από ό,τι είναι τώρα, οπότε η διαδικασία επιστροφής των ιστορικά ρωσικών εδαφών μόλις ξεκίνησε και θα συνεχιστεί ενεργά» υποστήριξε ο Medvedchuk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης