
Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η σοκολάτα περιέχει αφλατοξίνες και γλυκιδόλη, αναφέρει η Daily Mail
Τα αντίγραφα της «σοκολάτας του Ντουμπάι» που έχει γίνει δημοφιλές είδος στο Διαδίκτυο ενδέχεται να περιέχουν ένζυμα που είναι επικίνδυνα για το ανθρώπινο σώμα.
Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η σοκολάτα περιέχει αφλατοξίνες και γλυκιδόλη, αναφέρει η Daily Mail .
Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε μια μπάρα σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και τραγανό ανατολίτικο φιδέ, kadayif, στο διαδίκτυο. Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε αρχικά από την Βρετανο-Αιγύπτια σεφ ζαχαροπλαστικής Sarah Hamouda στο Ντουμπάι. Ωστόσο, λόγω του κόστους του, δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά μια τόσο γλυκιά απόλαυση.
Για το λόγο αυτό έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο Διαδίκτυο παράνομα «αντίγραφα», τα οποία είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους.
Σε ορισμένες απομιμήσεις βρέθηκαν αφλατοξίνες.
Αυτά είναι δηλητήρια που παράγονται από μύκητες μούχλας. Βρέθηκε επίσης γλυκιδόλη, η οποία είναι χημικά παρόμοια με την αφλατοξίνη.
Για να τα κάνουν μη ανιχνεύσιμα, οι δημιουργοί προσθέτουν σκόπιμα πολύ ηλιέλαιο και φοινικέλαιο.
Οι ζαχαροπλάστες λένε ότι είναι καλύτερο να αγοράζετε μόνο το πρωτότυπο.
Προηγουμένως, οι τιμές του κακάο στον κόσμο έχουν ήδη αυξηθεί .
Αναφέρεται ότι σύντομα ενδέχεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
www.bankingnews.gr
Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η σοκολάτα περιέχει αφλατοξίνες και γλυκιδόλη, αναφέρει η Daily Mail .
Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε μια μπάρα σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και τραγανό ανατολίτικο φιδέ, kadayif, στο διαδίκτυο. Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε αρχικά από την Βρετανο-Αιγύπτια σεφ ζαχαροπλαστικής Sarah Hamouda στο Ντουμπάι. Ωστόσο, λόγω του κόστους του, δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά μια τόσο γλυκιά απόλαυση.
Για το λόγο αυτό έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο Διαδίκτυο παράνομα «αντίγραφα», τα οποία είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους.
Σε ορισμένες απομιμήσεις βρέθηκαν αφλατοξίνες.
Αυτά είναι δηλητήρια που παράγονται από μύκητες μούχλας. Βρέθηκε επίσης γλυκιδόλη, η οποία είναι χημικά παρόμοια με την αφλατοξίνη.
Για να τα κάνουν μη ανιχνεύσιμα, οι δημιουργοί προσθέτουν σκόπιμα πολύ ηλιέλαιο και φοινικέλαιο.
Οι ζαχαροπλάστες λένε ότι είναι καλύτερο να αγοράζετε μόνο το πρωτότυπο.
Προηγουμένως, οι τιμές του κακάο στον κόσμο έχουν ήδη αυξηθεί .
Αναφέρεται ότι σύντομα ενδέχεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών