Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 1% για το πετρέλαιο λόγω μείωσης στις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, στα 78,11 δολάρια το βαρέλι

Πτώση 1% για το πετρέλαιο λόγω μείωσης στις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, στα 78,11 δολάρια το βαρέλι
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου, υποχώρησε κατά 71 σεντς ή 0,85%, στα 82,96 δολάρια το βαρέλι
Υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου, σημειώνοντας την πιο απότομη εβδομαδιαία πτώση τους εδώ και τρεις μήνες.
Στην εξίσωση αυτή βασική μεταβλητή αποτέλεσε το γεγονός πως οι επενδυτές στάθμισαν τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων της Federal Reserve.
Πιο συγκεκριμένα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου, υποχώρησε κατά 71 σεντς ή 0,85%, στα 82,96 δολάρια το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 84 σεντς ή 1,06%, στα 78,11 δολάρια το βαρέλι.
Και τα δύο σημεία αναφοράς των διεθνών πετρελαϊκών αγορών κατέγραψαν εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου.
Το Brent κατέγραψε έτσι εβδομαδιαία πτώση άνω του 7%, ενώ το WTI είδε απώλειες 6,8% στην εβδομάδα.
Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο και η αύξηση των μισθών σε ετήσια βάση μειώθηκε, έδειξαν στοιχεία την Παρασκευή, ωθώντας τους traders να αυξήσουν τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει την πρώτη της μείωση επιτοκίων φέτος τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης