Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απόφαση SOS απαιτείται από την ΡΑΑΕΥ για τον Great Sea Interconnector - Ωρα μηδέν υπό την απειλή των μέτρων της NEXANS

Απόφαση SOS απαιτείται από την ΡΑΑΕΥ για τον Great Sea Interconnector - Ωρα μηδέν υπό την απειλή των μέτρων της NEXANS
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Έλληνα Διαχειριστή του Δικτύου Μάνος Μανουσάκης, αναμένεται να μεταβεί στις αρχές της εβδομάδας στην Κύπρο
Σε θρίλλερ εξελίσσεται η προετοιμασία του Great Sea Interconnector καθώς η ΡΑΑΕΥ δείχνει να κωλυσιεργεί σε κρίσιμες αποφάσεις για την βιωσιμότητα του έργου την ώρα που η NEXANS πιέζει και απειλεί με μέτρα αν δεν λάβει τις οφειλόμενες δόσεις.

Άμεση έκδοση απόφασης, εντός των επομένων δυο ημερών, απαιτείται από τη ΡAAEY για την μεθοδολογία προσδιορισμού του ρυθμιζόμενου εσόδου του Great Sea Interconnector, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος να ναυαγήσει το όλο project βρίσκεται προ των πυλών. Και αυτό διότι η Nexans απειλεί να σταματήσει την παραγωγή του καλωδίου, εάν δεν λάβει τα χρήματα που της οφείλονται ενώ το WACC της τάξης του 6,3% που έχει υπολογίσει η ΡΑΑΕΥ για το έργο δεν είναι επαρκές για τη διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης και της βιωσιμότητας του.

Αποτελεί ερώτημα γιατί η ΡΑΑΕΥ προχώρησε σε υπολογισμό του WACC, χωρίς να έχει οριστικοποιήσει αρχικά την μεθοδολογία του ρυθμιζόμενου εσόδου.Και τούτο διότι θα έπρεπε προτύτερα να προσδιορίσει την μεθοδολογία του ρυθμιζόμενου εσόδου, που θα δώσει στον διαχειριστή την δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τις τράπεζες για ένα ικανοποιητικό πλάνο χρηματοδότησης, ορίζοντας το κόστος χρηματοδότησης και το επιτόκιο. Παράλληλα έχοντας διασφαλίσει την βιωσιμότητα του έργου να προχωρήσει στην διαπραγμάτευση με τη NEXANS. Αν η ΡΑΑΕΥ καθυστερήσει να εκδόσει την αποφασή της, τότε όλα δείχνουν ότι το έργο θα μπλοκάρει και οι εξελίξεις θα είναι άγνωστες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergyneww.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης