Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ήλθαν για να μείνουν οι υψηλότερες τιμές ρεύματος - Γιατί ανεβαίνει πάλι το φυσικό αέριο

Ήλθαν για να μείνουν οι υψηλότερες τιμές ρεύματος - Γιατί ανεβαίνει πάλι το φυσικό αέριο
Νέες πιέσεις έρχονται και από τις διαταραχές στη ροή αερίου από τη Νορβηγία, χώρα με την οποία η Ευρώπη έχει συνδέσει την εξάρτησή της σε αέριο

Με υψηλές τιμές ρεύματος θα κυλήσει η θερινή περίοδος και όχι μόνο ο Ιούνιος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Οι διακόπτες των κλιματιστικών καθώς μπαίνουμε σε περίοδο ανόδου της θερμοκρασίας θα αρχίσουν να ανοιγοκλείνουν ανεβάζοντας κατακόρυφα τη ζήτηση, ενώ εξωγενής παράγοντες συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στις τιμές του φυσικού αερίου εξωθώντας προς τα πάνω τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος.

Πρόκειται για μια νέα συνθήκη στην ενεργειακή αγορά μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες υποχώρησης της χονδρεμπορικής τιμή ρεύματος , που δεν φαίνεται να ανακόπτεται πριν το τέλος του καλοκαιριού και πιθανότατα και πολύ αργότερα, αφού τα προσθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου του Δεκεμβρίου στον κόμβο του TTF έκλεισαν χθες πάνω από τα 41 ευρώ/μεγαβατώρα.

Η πίεση που ασκείται το τελευταίο διάστημα στις τιμές φυσικού αερίου της Ευρώπης έχει δομικά αίτια που εντοπίζονται στον ανταγωνισμό που δέχεται η ηπειρος στις προμήθειες LNG από άλλες περιοχές και κυρίως την Ασία. Παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη αυτήν την περίοδο μπορεί να αισθάνεται άνετα με τα αποθέματα φυσικού αερίου που διαθέτει στις αποθήκες της, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης το φετινό χειμώνα, ο ευρωπαϊκός εφοδιασμός LNG έχει περιοριστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης