Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τουρκία: Κοινοπραξία της Botas με τη ρωσική Gazprom για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου

Τουρκία: Κοινοπραξία της Botas με τη ρωσική Gazprom για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου
Τον Οκτώβριο του 2022, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin πρότεινε την ιδέα της δημιουργίας ενός κόμβου στην Τουρκία που θα μετέφερε το φυσικό αέριο που διακινείτο στο παρελθόν μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Alparslan Bayraktar δήλωσε ότι η κορυφαία ενεργειακή εταιρεία της χώρας Botas σχεδιάζει να δημιουργήσει μια κοινοπραξία με την Gazprom ως μέρος ενός σχεδίου δημιουργίας κόμβου στην Τουρκία για την πώληση φυσικού αερίου.
«Έγινε σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ενός κέντρου εμπορίας φυσικού αερίου στην Τουρκία.
Σχεδιάζουμε τώρα να ιδρύσουμε μια κοινοπρακτική εταιρεία σε συνεργασία με την BOTAS και την Gazprom στην Κωνσταντινούπολη", ανέφερε σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024.
Ο Bayraktar είπε επίσης, μετά τη συμμετοχή του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ότι οι πλευρές εκτίμησαν έναν οδικό χάρτη που πρότεινε η Ρωσία για το έργο δημιουργίας κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι συγκεκριμένες εργασίες για το έργο θα ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον.
«Τους επόμενους μήνες θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε συγκεκριμένες εργασίες και να υλοποιήσουμε το έργο του κόμβου», είπε ο υπουργός.
Τον Οκτώβριο του 2022, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin πρότεινε την ιδέα της δημιουργίας ενός κόμβου στην Τουρκία που θα χειριζόταν το φυσικό αέριο που μεταφερόταν στο παρελθόν μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης