Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μετά από πέντε χρόνια θητεία ο CEO του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος δεν ξέρει κάθε πότε μετρά τα ρολόγια η εταιρία που διοικεί

Μετά από πέντε χρόνια θητεία ο CEO του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος δεν ξέρει κάθε πότε μετρά τα ρολόγια η εταιρία που διοικεί
Και τι έγινε; - Τα 300.000 ευρώ μπαίνουν κάθε χρόνο στον τραπεζικό του λογαριασμό του
Σε μαρτύριο εξελίσσονται οι μετρήσεις των ρολογιών ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ για τα νοικοκυριά .
Ο αρχικός χρόνος μέτρησης του τετραμήνου φαίνεται ότι αποτελεί «άθλος» για την επιχείρηση
και την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ φιλοδοξεί η μέτρηση  των ρολογιών μέτρησης του ηλεκτρικού ρεύματος να γίνεται ανά μήνα . Με «όνειρο  θερινής νυκτός» μοιάζει η μέτρηση ανά μήνα όταν το bankingnews λαμβάνει email για μετρήσεις άνω των έξι μηνών.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ  Τάσος Μάνος βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας από το 2019 μέχρι σήμερα και αγνοεί όπως όλα δείχνουν ότι οι μετρήσεις δεν γίνονται στην ώρα τους. Τα νοικοκυριά το αντιλαμβάνονται όταν έρχονται οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος με χρονικά διαστήματα άνω των έξι μηνών.

Ο  εξαφανισμένος CEO του ΔΕΔΔΗΕ
.

Ο «αθόρυβος» και «άφωνος» Τάσος  Μάνος τα τελευταία πέντε χρόνια από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου αποφεύγει συστηματικά τους δημοσιογράφους αρά δεν συντρέχει ο λόγος να δώσει κάποια απάντηση για τα προβλήματα του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία πιθανόν τα θεωρεί λυμένα …βλέποντας τις μηνιαίες και ετήσιες αποδοχές του που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.
Μετά το δημοσίευμα του BN ( bankingnews) για καταμέτρηση από το ΔΕΔΔΗΕ μετά από 17 μήνες και κατανάλωση ενέργειας 19.000 KWh και την αξία  της κατανάλωσης σε 5.700 ευρώ έγινε αποδέκτης παράπονων αναγνωστών.
Έστειλαν  λογαριασμούς που  αναγράφουν  χρόνο καταμέτρησης άνω  έξι μηνών.

Πιο αναλυτικά:  


Σε συνέχεια του αιτήματός σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα τιμολόγια με ημερομηνία έκδοσης την 11/04/2024 είναι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί με περίοδο κατανάλωσης 08/08/2023 - 24/02/2024 και 24/02/2024 - 06/04/2024 αντίστοιχα.
Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται βάσει των επίσημων μετρήσεων που λαμβάνουμε από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ), στον οποίο ανήκει η ευθύνη διαχείρισης και ελέγχου των δικτύων Χαμηλής Τάσης και μετρητών ρεύματος. Συνεπώς, βάσει των επίσημων ενδείξεων που λάβαμε στις 24/02/2024 προχωρήσαμε σε αντίστοιχες ενέργειες τιμολόγησης.

Ο καταναλωτής και αναγνώστης του BN μας αποκαλύπτει ότι ο λογαριασμός αναφέρει  χρόνο καταμέτρησης έξι μηνών


Το πρόβλημα το δικό του δεν είναι ο χρόνος καταμέτρησης αλλά οι χρεώσεις κατανάλωσης της ενέργειας σε KWh. Οι χρεώσεις στους έναντι λογαριασμούς όπως και ο εκκαθαριστικός λογαριασμούς είναι μη κατανοητοί για τον ενδιαφερόμενο. Βέβαια δεν είναι ο πρώτος που δεν καταλαβαίνει τις χρεώσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας
Χαρακτηριστικό είναι ένα νέο περιστατικό λογαριασμού.
Αναγράφει ως πίστωση το ποσό  των 80 ευρώ με ημερομηνία έκδοσης 5 Ιουνίου 2024. Μετά από 11 ημέρες ο  καταναλωτής λαμβάνει μέσω email νέο λογαριασμό με ημερομηνία  έκδοσης 16 Ιουνίου , ο οποίος ανέγραφε το ποσό των 44 ευρώ.
Δηλαδή σε 11 ημέρες η πίστωση των 80 ευρώ έγινε χρέωση με το ποσό των 44 ευρώ.
Η αιτία του «κακού» είναι μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ που ξεπερνούν το τετράμηνο και στη συνέχεια οι υπολογισμοί των παρόχων.
Πρόκειται για  περιπέτειες  των καταναλωτών οι οποίοι δεν είναι σε θέση να βγάλουν άκρη με τις μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια με τους λογαριασμούς  των παρόχων ενέργειας.
Βέβαια οι πιο τολμηροί απευθύνονται στον Συνήγορο του Καταναλωτή .
Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ Τάσος Μάνος με δελτίου τύπου που εκδόθηκε στις 24 Μαίου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα πλεονεκτήματα της μηνιαίας καταμέτρησης ενώ μετά από πέντε χρόνια στη διοίκηση της εταιρείας δεν έχει μάθει τον αριθμό των μετρητών που οι μετρήσεις της κατανάλωσης ξεπερνούν  τους έξι μήνες και φθάνουν τους 17 μήνες.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης