Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ινδία: Σε συζητήσεις με νορβηγική Equinor για την εκμετάλλευση των αποθεμάτων πετρελαίου και το LNG

Ινδία: Σε συζητήσεις με νορβηγική Equinor για την εκμετάλλευση των αποθεμάτων πετρελαίου και το LNG
Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας στον κόσμο, ζητά επίσης από την Equinor να συμμετέχει στο πρόγραμμα εξερεύνησης και παραγωγής της
Η Ινδία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη νορβηγική Equinor ASA για τη συμμετοχή της στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της χώρας, καθώς και για μακροπρόθεσμες συμφωνίες υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα χαρτοφυλάκια της εταιρείας στις ΗΠΑ και το Κατάρ, αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά τους στις 16 Ιουνίου 2024 επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Mint.
Η εξασφάλιση δέσμευσης από την Equinor θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη αυτού του είδους συμφωνία για την Ινδία μετά από μια παρόμοια σύμβαση με την Abu Dhabi National Oil Co.
Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας στον κόσμο, ζητά επίσης από την Equinor να συμμετέχει στο πρόγραμμα εξερεύνησης και παραγωγής της, ανέφερε η Mint επικαλούμενη Ινδό αξιωματούχο.
Η κρατική εταιρεία Indian Oil Corporation βρισκόταν σε συνομιλίες με σχεδόν δώδεκα προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου για μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας, ανέφερε το Bloomberg News νωρίτερα αυτό το μήνα.
Η συμφωνία LNG με την Equinor θα βοηθήσει την Ινδία να ενισχύσει τις μελλοντικές εισαγωγές φυσικού αερίου.
Η IOL είχε συνάψει μακροπρόθεσμη σύμβαση LNG με τη γαλλική Total Energies για την προμήθεια 1 εκατομμυρίου μετρικών τόνων ετησίως για περίπου 10 χρόνια.
Η χώρα διερευνά παρόμοιες συμφωνίες με την Adnoc, ανέφερε η εφημερίδα.
Τα ερωτήματα που απέστειλε η Mint στο υπουργείο Ενέργειας της Ινδίας και στην Equinor δεν απαντήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης