Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δύο νέα φωτοβολταϊκά στη Ρουμανία από τη MORE της Motor Oil

Δύο νέα φωτοβολταϊκά στη Ρουμανία από τη MORE της Motor Oil
Τα έργα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και αποθηκευτικές δυναμικότητες, έχουν εγκατεστημένη ισχύ 86 MW, που συμπληρώνεται από χωρητικότητα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας 18 MWh
Η Premier Energy Group, μέσω της Alive Renewable Holding Limited, μαζί με την Motor Oil Renewable Energy (MORE), απέκτησαν δύο νέα φωτοβολταϊκά έργα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με πηγές του Profit.ro.
Τα έργα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και αποθηκευτικές δυναμικότητες, έχουν εγκατεστημένη ισχύ 86 MW, που συμπληρώνεται από χωρητικότητα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας 18 MWh.
Η Premier Energy και η MORE στοχεύουν να ολοκληρώσουν την κατασκευή των έργων έως το δεύτερο εξάμηνο του 2025.
Η Alive Renewable Holding Limited είναι ένα επενδυτικό όχημα της Premier Energy Group, μιας από τις κάθετα ολοκληρωμένες εταιρείες ενεργειακής υποδομής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η Premier Energy είναι ο τρίτος μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στη Ρουμανία, διαχειριζόμενος ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής άνω των 3.600 km.
Είναι επίσης ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Μολδαβία, προμηθεύοντας και διανέμοντας ηλεκτρική ενέργεια στο 70% περίπου του πληθυσμού, με σχεδόν 1 εκατομμύριο σημεία κατανάλωσης.
Η MORE είναι ο βραχίονας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ομίλου Motor Oil (Hellas), με λειτουργικό ενεργητικό 839 MW και χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων υπό ανάπτυξη.
Η πρώτη φάση θα είναι χρηματοδοτούμενη από κοινοπρακτικό δάνειο 290 εκατ. ευρώ με συντονισμό από την Unicredit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης