Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε 30-35 εκατ. ευρώ στοχεύει το ΥΠΕΝ για τις επιδοτήσεις του Αυγούστου - Στα 200 ευρω/MWh το νέο πλαφόν των «υπερκερδών»

Σε 30-35 εκατ. ευρώ στοχεύει το ΥΠΕΝ για τις επιδοτήσεις του Αυγούστου - Στα 200 ευρω/MWh το νέο πλαφόν των «υπερκερδών»

Στις προθέσεις του ΥΠΕΝ είναι να συγκρατηθούν οι τιμές για τις οικιακές καταναλώσεις του Αυγούστου γύρω στα 15 με 16 λεπτά/κιλοβατώρα στα πράσινα και κίτρινα κυμαινόμενα τιμολόγια 

«Ουρανοκατέβατα κέρδη» της τάξης των 40 εκατ. ευρώ αποκόμισαν οι παραγωγοί φυσικού αερίου το διάστημα από τις 7 Ιουλίου μέχρι και σήμερα σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΥΠΕΝ.

Στην άσκηση που κάνει το ΥΠΕΝ για τον υπολογισμό του φόρου που θα επιβάλει στην ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο που έχει εξαγγείλει λαμβάνει υπόψη του ως εύλογο κέρδος τα 200 ευρώ/μεγαβατώρα καταγράφοντας καθημερινά και ανά ώρα τις προσφορές στην χονδρεμπορική αγορά.

Προσφορές από αυτό το ύψος και πάνω σύμφωνα με το ΥΠΕΝ παράγουν υπερκέρδη που θα φορολογηθούν για να χρηματοδοτήσουν τις επιδοτήσεις στα οικιακά τιμολόγια του Αυγούστου.

Το συνολικό ύψος των επιδοτήσεων υπολογίζεται με μια αισιόδοξη εκτίμηση και την πορεία των τιμών στην χονδρεμπορική αγορά το τελευταίο οχταήμερο του Ιουλίου, γύρω στα 30-35 εκατ. ευρώ και την επιδότηση ανά κιλοβατώρα γύρω στα 3-4 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης