Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ευρώπη αμφισβητεί την αξιοπιστία των ΗΠΑ ως προμηθευτή LNG - Στροφή στο ρωσικό φυσικό αέριο

Η Ευρώπη αμφισβητεί την αξιοπιστία των ΗΠΑ ως προμηθευτή LNG - Στροφή στο ρωσικό φυσικό αέριο
Oι ρωσικές εξαγωγές αερίου από αγωγούς προς την Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 3 δισ. κυβικά μέτρα, σημειώνοντας άνοδο 11%
Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024, οι ρωσικές εξαγωγές αερίου από αγωγούς προς την Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 3 δισ. κυβικά μέτρα, σημειώνοντας άνοδο 11% από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Φόρουμ Εξαγωγικών Χωρών Φυσικού Αερίου για την αγορά φυσικού αερίου.
Οι ρωσικές εισαγωγές φυσικού αερίου αυξήθηκαν καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η κατανάλωση LNG στην Ευρώπη μειώθηκαν.
Εξάλλου, υπάρχουν όλο και περισσότεροι λόγοι για να αμφισβητεί η Ευρώπη την αξιοπιστία των ΗΠΑ ως προμηθευτή φυσικού αερίου, σημειώνει η ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

Aύξηση της εγχώριας ζήτησης 

Ο Valdis Plyavinsh, ανώτερος αναλυτής του think tank Yakov and Partners, εξηγεί ότι, το 2023, η κατανάλωση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ξεπέρασε τα 920 δισ. κυβικά μέτρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορεί να αυξηθεί κατά άλλα 130-140 δισ. κυβικά μέτρα.
Μια τόσο σημαντική αύξηση της εγχώριας ζήτησης θα μπορούσε να επηρεάσει τη βιομηχανία υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, στη Ρωσία, η κατανάλωση φυσικού αερίου θα αυξηθεί κυρίως καθώς αναπτύσσονται τα έργα εγχώριας προμήθειας φυσικού αερίου, η παραγωγή καυσίμων κίνησης με φυσικό αέριο και η χημική αξιοποίηση του φυσικού αερίου, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Εθνικού Ταμείου Ενεργειακής Ασφάλειας Alexey Grivach.
Σύμφωνα με τον Plyavinsh, μια ταχεία αύξηση της ζήτησης ενέργειας από τον τομέα της πληροφορικής στη Ρωσία είναι λιγότερο πιθανή, καθώς η αγορά αυτή είναι μικρότερη σε σύγκριση με εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι δύο αγορές διαφέρουν και ως προς τη δομή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης