Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οργή για την καταστροφή του Πάρνωνα και του Μαινάλου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ανεμογεννήτριες στην Τρίπολη

Οργή για την καταστροφή του Πάρνωνα και του Μαινάλου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ανεμογεννήτριες στην Τρίπολη

Βροντερό όχι από τις τοπικές κοινωνίες

Σχετικά Άρθρα
Επιτροπές Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα και του Μαινάλου από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Η συγκέντρωση οργανώνεται με στόχο να εκφραστεί ένα βροντερό “όχι” στα σχέδια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιχειρηματικών ομίλων για την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στον Πάρνωνα, στον Ταΰγετο, στο Αρτεμίσιο, στην Τσεμπερού και στο Μαίναλο.
Σύμφωνα με το κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα, η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η πράσινη μετάβαση οδηγούν σε ενεργειακή φτώχεια για τον λαό και σε μεγάλη κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους στις ΑΠΕ.
Οι Επιτροπές καταγγέλλουν ότι οι τεράστιες ποσότητες ενέργειας που παράγονται από τις ΑΠΕ προορίζονται για εξαγωγή στην κεντρική Ευρώπη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα λίγων μονοπωλίων.
Οι Επιτροπές Αγώνα απαιτούν από την Περιφερειακή Αρχή να σεβαστεί την καθολική αντίδραση του λαού της περιοχής και να απορρίψει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών “MORES” και “MORES ΙΙ” ισχύος 453.6 MW, στον Άγιο Πέτρο, στο Βαλτέτσι, στη Νεστάνη, στην Τζεμπερού και στο Γαϊδουροβούνι, στον Ταΰγετο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης