Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μυτιληναίος: Oι αγοραστές παίρνουν το πάνω χέρι στην ενέργεια - Τριπλασιασμός της Metlen μέσα στην 5ετία

Μυτιληναίος: Oι αγοραστές παίρνουν το πάνω χέρι στην ενέργεια - Τριπλασιασμός της Metlen μέσα στην 5ετία
Για την ενέργεια το μεγαλύτερο outlet είναι τα μέταλλα τόνισε στην ομιλία του ως τιμώμενο πρόσωπο στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο
Το πάνω χέρι στην ενέργεια αποκτούν οι αγοραστές αλλά και η πρόβλεψη ότι στην προσεχή τριετία - πενταετία η Metlen θα τριπλασιαστεί ήταν τα δύο πιο ενδιαφέροντα σημεία από την ομιλία του κ. Ε. Μυτιληναίου στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Back to Business υπο την αιγίδα της Βρετανικής Πρσβείας στην Μεγάλη Βρετανία.

Αναφορικά με ερώτηση που έγινε,  για το τι θα κάνει η Metlen στην δεκαετία, ο κ. Μυτιληναίος ήταν φειδωλός, "δεν μπορώ να προβλέψω τόσο μακριά είπε, γιατί η ζωή μας έχει διδάξει ότι υπάρχει volatility.Οι στόχοι μου συνήθως είναι τριετείς και μετά ανανεώονται. Όμως μπορώ να σας πω ότι στην τριετία - πενταετία τα μεγέθη της Metlen θα τριπλασιαστούν.

Παράλληλα ένα νέο μήνυμα πέρασε ο κ.Μυτιληναίος για τη νέα εποχή της ενεργειακής αγοράς κατά την ομιλία του, αναφέροντας ότι είχαμε συνηθίσει τη μεγάλη δύναμη να την έχει ο supplier, αυτός δηλαδή που την προσφέρει και οι αγοραστές ζητούσαν καλύτερες τιμές και συμφωνίες για να είναι ανταγωνιστικοί, όπως συνέβαινε και με τον Όμιλό μας, στο παρελθόν .Τα  πράγματα όμως τώρα έχουν αλλάξει και το upper hand, το πάνω χέρι δηλαδή, το έχει ο καταναλωτής της ενέργειας, αυτός που την αγοράζει.

Γιατι η ενέργεια είναι abundant, δηλαδή άφθονη εξήγησε. Και τα solar parks out there, δηλαδή τα φωτοβολταϊκα πάρκα παράγουν μεγαλύτερη ενέργεια από αυτή που μπορούν να καταναλώσουν, άρα υπάρχει υπερπροσφορά. Αυτό το shift of power σε supply & demand το πιάσαμε από πολύ νωρίς. Δηλαδή το γύρισμα από την απλή παραγωγή στην εναλλαγή προσφοράς και ζήτησης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης