Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στις 9 Οκτωβρίου 2024 κρίνεται στο ΣτΕ η τύχη της γεώτρησης της Energean στο οικόπεδο «Ιωάννινα»

Στις 9 Οκτωβρίου 2024 κρίνεται στο ΣτΕ η τύχη της γεώτρησης της Energean στο οικόπεδο «Ιωάννινα»

Στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας και των προσφυγών παραμένουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες

Άλλο ένα επεισόδιο στην πολύχρονη περιπέτεια-σίριαλ των ερευνών για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην περιοχή των Ιωαννίνων, θα παιχτεί την ερχόμενη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα είναι το τελευταίο.
Από την απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχουν προσφύγει πολίτες και συλλογικοί φορείς της περιοχής κρίνεται η τύχη της ερευνητικής γεώτρησης στο οικόπεδο «Ιωάννινα» που εκχωρήθηκε στην ελληνικών συμφερόντων εταιρία Energean το μακρινό 2013.
Το Νοέμβριο του 2023, 10 χρόνια μετά την εκχώρηση του οικοπέδου από το ελληνικό δημόσιο, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την ερευνητική γεώτρηση που θα ήταν μάλιστα η πρώτη μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα.
Είχε μεσολαβήσει η αποχώρηση της ισπανικής Repsol από το επιχειρηματικό σχήμα με την Energean να συνεχίζει τις προσπάθειες παρά τις δικαστικές προσφυγές κατά των σεισμικών ερευνών, τη γραφειοκρατία, αλλά και τις κυβερνητικές παλινωδίες ως προς τη στήριξη ή όχι των ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης