Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Οι κερδοσκόποι αναλαμβάνουν δράση - Ακραίες διακυμάνσεις, από +5% στο -4%

Πετρέλαιο: Οι κερδοσκόποι αναλαμβάνουν δράση - Ακραίες διακυμάνσεις, από +5% στο -4%
Μαντέψτε ποιοι θα πληρώσουν τον «λογαριασμό» της επενδυτικής χρεοκοπίας... στα βενζινάδικα
Σχετικά Άρθρα
«Βουτιά» άνω του 4% καταγράφουν σήμερα (8/10) οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι κερδοσκόποι των προηγούμενων ημερών πουλούν για να εξασφαλίσουν τα υψηλά κέρδη. 
Ο «μαύρος χρυσός» έκλεισε τη Δευτέρα (7/10) με άνοδο άνω του 3,6%, με κεκτημένη ταχύτητα από τα κέρδη 9% για το σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας. 
Μάλιστα, το «ράλι» ενδο-συνεδριακά τις προηγούμενες ημέρες ξεπέρασε ακόμη και το 5%, εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και εν αναμονή της «απάντησης» του Ισραήλ στο Ιράν.

Σήμερα 8/10 οι επενδυτές «θυμήθηκαν» να πουλήσουν μετά την είδηση ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να πλήξει – έστω σε αυτή την χρονική στιγμή – τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αν και υπάρχουν φωνές τόσο Ισραηλινών όσο και Αμερικάνων που υποστηρίζουν πως αυτή ενδεχομένως είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοθεί ένα ισχυρό πλήγμα στις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης προκειμένου αυτό να γυρίσει... δεκαετίες πίσω.

Την ίδια στιγμή, ο κυκλώνας «Milton» στις ΗΠΑ που απειλεί για λίγες ημέρες την παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, επανήλθε στην «Κατηγορία 4» (από 5, στην κλίμακα Saffir-Simpson) από το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), το οποίο προειδοποιεί για «επικίνδυνους ανέμους» στη χερσόνησο Γιουκατάν, στο Μεξικό, προτού τα ακραία καιρικά φαινόμενα φθάσουν στη Φλόριντα έως την Τετάρτη 9/10.
Με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για έναν «εξαιρετικά επικίνδυνο» κυκλώνα, ο «Milton» θα συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους στη χερσόνησο Γιουκατάν και θα πλήξει τις ακτές της Φλόριντας, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, από το βράδυ της Τρίτης 8/10 ή την Τετάρτη 9/10.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 17:48 ώρα Ελλάδος, το Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) σημειώνει πτώση 4,7% στα 77,4 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) κατρακυλά 4,5% στα 73,6 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης