Σημαντικό παραγωγικό και διοικητικό κέντρο παραμένει για τον Όμιλο Rivulis, διεθνή πάροχο καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων μικροάρδευσης, το εργοστάσιο που διαθέτει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Οινόφυτα.
Όπως ανέφερε , στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχειρηματικής μονάδας της Rivulis για την Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία, Βασίλης Κυκριλής, στο επόμενο δωδεκάμηνο προτεραιότητα αποτελεί η επέκταση των αποθηκευτικών χώρων, καθώς επίσης και η μεταφορά τεχνογνωσίας για την παραγωγή προϊόντων στην Ελλάδα για λογαριασμό του ομίλου.
Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογείται περαιτέρω καθετοποίηση της μονάδας με νέα γραμμή παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στάγδην άρδευσης καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προκειμένου να ισχυροποιηθεί η ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου.
Το εργοστάσιο των Οινοφύτων, σύμφωνα με τον κ. Κυρκιλή, αποτελεί ένα από τα τρία κέντρα έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου και ένα από τα δύο hub που διαθέτει παγκοσμίως (σ.σ. το δεύτερο βρίσκεται στο Ισραήλ) για την παραγωγή injection τεχνολογίας σταλακτηφόρων σωλήνων.
Η κερδοφορία του εργοστασίου των Οινοφύτων, βρίσκεται σε υγιή επίπεδα και εφέτος «τρέχει» με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι η ελληνική διοικητική ομάδα του επιχειρηματικού κέντρου Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας, με έδρα τα Οινόφυτα, είναι υπεύθυνη για 4 παραγωγικές μονάδες της Rivulis στην Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία και Αίγυπτο καθώς και τις πωλήσεις σε 43 χώρες.
Ο κ. Κυκριλής, στο πλαίσιο της παρουσίασης αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική της Rivulis, πλειοψηφικό πακέτο της οποίας πέρασε στα τέλη του 2020 στον παγκόσμιο όμιλο επενδύσεων Temasek, που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των μεριδίων της στον τομέα των ολοκληρωμένων έργων άρδευσης (turn-key projects), στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών έξυπνης γεωργίας καθώς και στον σχεδιασμό και διάθεση πρωτοποριακών προϊόντων στάγδην άρδευσης.
Όπως επισημάνθηκε, ο τομέας της μικρο-άρδευσης εξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλα περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης.
Δεδομένης της παγκόσμιας ανάγκης εξοικονόμησης νερού και της ορθολογικής χρήσης λιπασμάτων και άλλων αγροτικών εφοδίων, η μικρο-άρδευση έχει προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει πληθώρα περιοχών, οι οποίες μόλις ξεκινούν την υιοθέτηση των νέων μεθόδων και τεχνολογιών άρδευσης.
Η Rivulis έχει ξεκινήσει την διάθεση στην Ελλάδα, της δορυφορικής πλατφόρμας Manna, η οποία καταφέρνει, χωρίς την ύπαρξη αισθητήρων στο έδαφος, να προσφέρει ακριβείς συμβουλές άρδευσης σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, στο ίδιο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών έξυπνης άρδευσης εντάσσεται και μια ακόμα, η ReelView, η οποία επιτρέπει στους χρήστες των προϊόντων Eurodrip και Rivulis να βλέπουν χωρίς επιπλέον κόστος χρήσιμες πληροφορίες για την καλλιέργειά τους, όπως δορυφορικούς χάρτες και εικόνες με το επίπεδο βλάστησης και υγρασίας των φυτών, χρήσιμες για την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων στο σύστημα άρδευσης, ή και πιθανών ασθενειών στην καλλιέργεια.
Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, που δεν είναι άλλος από τους σωλήνες στάγδην άρδευσης, η Rivulis παρουσίασε δύο νέα και καινοτόμα προϊόντα: πρόκειται για τον Rivulis Defend, τον πρώτο παγκοσμίως σωλήνα στάγδην άρδευσης ικανό να απωθεί έντομα που μπορούν να δαγκώσουν και να τρυπήσουν τους σωλήνες, καθώς και τον D5000 CX, ο οποίος επιτυγχάνει ελαχιστοποίηση της εισχώρησης ριζών στον σωλήνα, που μπορούν να προκαλέσουν φραγή στη ροή του νερού.
Μία ακόμα άμεση προτεραιότητα της Rivulis, είναι η στήριξη της κυκλικής οικονομίας, η οποία σέβεται και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.
Σε αυτή τη κατεύθυνση, το προσεχές διάστημα πρόκειται να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με άλλες εταιρείες του κλάδου, με σκοπό την δημιουργία ενός ολιστικού συστήματος διαχείρισης των σωλήνων άρδευσης, που φτάνουν στο τέλος της ζωής τους, ώστε να μην απορριφθούν στο περιβάλλον, αλλά να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οικοσυστήματος.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών