Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πόλεμος βιομηχάνων: Μετωπική Τσέτη - Παπαλεξόπουλου για την προεδρία στον ΣΕΒ και στο βάθος... Θεοδωρόπουλος

Πόλεμος βιομηχάνων: Μετωπική Τσέτη - Παπαλεξόπουλου για την προεδρία στον ΣΕΒ και στο βάθος... Θεοδωρόπουλος
Διαγκωνισμοί στον ΣΕΒ...
Πόλεμος με πολύ παρασκήνιο έχει ξεσπάσει στις τάξεις του Σύνδεσμού Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), με αφορμή ενόψει των επικείμενων εκλογών για την προεδρία του οργάνου.
Υπενθυμίζεται πως οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου, με τους υποψηφίους, τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Bespoke και τη CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών επιχειρήσεων Ιουλία Τσέτη να επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ…
Παρότι εν αρχή είχαμε -κατά τα φαινόμενα- να κάνουμε με μια ευγενή κούρσα δύο ανθρώπων που απλώς είχαν διαφορετικό πρόγραμμα, τα πνεύματα φαίνεται πως οξύνονται.
Τελευταίο επεισόδιο είναι η κόντρα μεταξύ της Ιουλίας Τσέτη με τον νυν πρόεδρο του ΣΕΒ και ισχυρό άντρα της Τιτάν, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, για την εκλογική διαδικασία.
Οι δυο τους ξιφούλκησαν δι’ επιστολών, με τον μεν Παπαλεξόπουλο να εμμένει στη θέση του για συμμετοχή μόνο με φυσική παρουσία ή εξουσιοδότηση σε άλλο μέλος, με κυριότερο επιχείρημα την εξασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας, και τη δε Τσέτη να θεωρεί πως από την επιστολή έμεινε αναπάντητο το ερώτημά σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής εξ αποστάσεως στις αρχαιρεσίες του ΣΕΒ.
Σε παλαιότερο επεισόδιο, ο νυν αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και διεκδικητής του προεδρικού θώκου, ορμώμενος και από συνέντευξη της συνυποψήφιάς και επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου φαρμακευτικών επιχειρήσεων, για τα περί μη προσοχής στην περιφέρεια και μικρότερες επιχειρήσεις, είχε αφήσει αιχμές αναδεικνύοντας τις διαφορές μεταξύ των δύο.
«Η κ. Τσέτη πιστεύει ότι δεν υποστηρίζουμε αρκετά την περιφέρεια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πιστεύει ότι όλα αυτά δεν τα κάνουμε καλά και ότι μπορούν να γίνουν καλύτερα.
Περιγράφει έναν αποτυχημένο ΣΕΒ, ενώ εγώ περιγράφω έναν ΣΕΒ που χρειάζεται βελτιώσεις» είχε πει ο κ. Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας πως ίδιος είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας συμπληρώνοντας ότι η κ. Τσέτη βρήκε έτοιμη επιχείρηση.

Η ανακοίνωση Τσέτη

«Η κα Ιουλία Τσέτη δηλώνει τα ακόλουθα σχετικά με την από 31/05/2024 απαντητική επιστολή του Προέδρου του ΣΕΒ κου Δ. Παπαλεξόπουλου:
Αρχικά ευχαριστώ τον κύριο Πρόεδρο του ΔΣ για την απάντησή του - ήταν η πρώτη στις τρεις διαφορετικές επικοινωνίες που είχα θέσει / αποστείλει σχετικά με το ίδιο θέμα.
Πρέπει όμως να επισημάνω ότι δυστυχώς το βασικό ερώτημα έμεινε αναπάντητο σχετικά με τους λόγους για τους οποίους το ΔΣ αποφάσισε την ψηφοφορία των Μελών μόνο με φυσική παρουσία, την στιγμή που και το ίδιο το Καταστατικό μας δίνει την δυνατότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ζει στην εποχή της επιστολικής ψήφου.
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί άμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και έχει δημιουργήσει τις αναγκαίες δομές ώστε πλέον όλοι στη χώρα να μπορούν να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές του.
Εάν η Διοίκηση του ΣΕΒ πρεσβεύει πραγματικά το «μαζί», τη συμπεριληπτικότητα και τη συμμετοχικότητα, θα μπορούσε να προτείνει την υβριδική ψηφοφορία διασφαλίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των Μελών μας, από όλη την Ελλάδα».

Επιστολή Παπαλεξόπουλου

«Αγαπητή κυρία Τσέτη, διάβασα με προσοχή την ανοικτή επιστολή σας προς το Δ.Σ. και τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.
Θέλω να τονίσω, για την πληρέστερη ενημέρωση όλων, ότι η απόφαση του Δ.Σ. του συνδέσμου στις 20/5 για τον τρόπο διεξαγωγής της ετήσιας γενικής συνέλευσης είναι σύμφωνη με το καταστατικό του ΣΕΒ (το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του συνδέσμου). Το σύννομο της απόφασης του Δ.Σ. προκύπτει από τις ίδιες τις διατάξεις του καταστατικού που, έστω αποσπασματικά, αναφέρονται στην επιστολή σας. Επίσης, οι δυνατότητες εκπροσώπησης των μελών στη γενική συνέλευση από άλλα μέλη προβλέπονται στο καταστατικό.
Πέρα όμως από όσα προβλέπονται στο καταστατικό και επειδή κύριο μέλημα όλων μας είναι να διασφαλισθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και ταυτόχρονα να ενθαρρυνθεί ο διάλογος και η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών μας, επιλέχθηκε κατά την ανωτέρω συνεδρίαση του Δ.Σ. η διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης με φυσική παρουσία.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της διαδικασίας, η φυσική παρουσία των εκπροσώπων των μελών στη γενική συνέλευση, ειδικά αν αυτή επιλέγεται να συνδυάζεται με εκλογή νέου Δ.Σ. με έγχαρτο τρόπο (π.χ. εκτυπωμένοι κατάλογοι υποψηφίων, φυσική κάλπη, κ.λπ.), τα διασφαλίζει στον μέγιστο δυνατό βαθμό.
Ο ΣΕΒ, που όλοι μας εκπροσωπούμε και για τον οποίο εργαζόμαστε καθημερινά, είναι ένας σύνδεσμος συμπεριληπτικός, διαφανής, συμμετοχικός.
Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τη σημαντική αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που επιλέγουν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, με το 30% των νέων μελών από το 2020 να προέρχεται από περιοχές εκτός Αττικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης