Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιουλία Τσέτη (υποψήφια πρόεδρος ΣΕΒ): Ψήφος διαμαρτυρίας η αποχή - Aναλαμβάνω την ευθύνη για λύσεις του επιχειρειν

Ιουλία Τσέτη (υποψήφια πρόεδρος ΣΕΒ): Ψήφος διαμαρτυρίας η αποχή - Aναλαμβάνω την ευθύνη για λύσεις του επιχειρειν
Η  Ιουλία Τσέτη εξήγησε ότι δεν έχει αντιπάλους, αλλά μόνο συμμάχους
Όλη την κλίμακα της επικαιρότητας διέτρεξε η υποψήφια του ΣΕΒ, κα Ιουλία Τσέτη, σε συνάντηση με δημοσιογράφους του τομέα της Υγείας και της Οικονομίας.
Η εισήγησή της είχε ως γραμμή εκκίνηση το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών με τη μεγάλη αποχή των πολιτών με την ίδια να την ερμηνεύει ως ψήφο διαμαρτυρίας των πολιτών απέναντι σε αυτά που μας υποσχέθηκαν και δεν έκαναν.
Διέτρεξε την πολιτική επικαιρότητα τοποθετώντας την υποψηφιότητά της ως ανάληψη ευθύνης για τους νέους επιστήμονες που εγκαταλείπουν τη χώρα, αλλά και ως ελπίδα για όλους. Η  Ιουλία Τσέτη εξήγησε ότι δεν έχει αντιπάλους,  αλλά μόνο συμμάχους.
Βέβαια, στις τοποθετήσεις για τον τομέα των φαρμάκων που γνωρίζει από πρώτο χέρι, χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου για όσα σημαντικά λείπουν από την αγορά, με τους ασθενείς να τα στερούνται.
Ωστόσο, όταν κλήθηκε να απαντήσει για την απουσία του Τ3, δηλαδή για το δικό της προϊόν που παρασκευάζει η UNI- PHARMA, η κα Τσέτη αναγνώρισε ότι γίνονται εξαγωγές κα η απουσία του στην εσωτερική αγορά συνδέεται με τη χαμηλή του τιμή που φθάνει στα 2 ευρώ. Τόνισε ότι αν ήταν στο χέρι της, θα έκανε αύξηση κατά 100%.
Στο σημείο αυτό, έδειξε αποφασιστική, σε βαθμό που ξέχασε την αναγκαιότητα για τους ασθενείς με θυρεοειδή και αναφέρθηκε στο Τ4.

H UNI- PHAERMA δεν κάνει φάρμακα φασόν

Είπε για το salospir και άλλα φάρμακα, τα οποία ταξιδεύουν σε 70 χώρες με την εμπορική επωνυμία της εταιρείας, ενώ αρνήθηκε ότι κάνει φασόν για τους ξένους.
Πάντως, υπερασπίστηκε τις πολυεθνικές εταιρείες που τους χαρακτήρισε συνεργάτες και έδειξε τις Βρυξέλλες για όσα δεν γίνονται.
Προσδιόρισε την υποψηφιότητά της ως μία ελπίδα για το επιστημονικό δυναμικό που θέλει να μείνει στην Ελλάδα για να εργαστεί.
Ως υποψήφια του ΣΕΒ δεσμεύτηκε για διασύνδεση των επιχειρήσεων με τις νεοφυείς επιχειρήσεις θέτοντας ως επιταχυντές τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Έδωσε έμφαση στην εξωστρέφεια, εννοώντας ομάδες εργασίες από επιχειρηματίες που πήγαιναν στο εξωτερικό, αλλά «πάγωσαν» μετά την πανδημία.

Το τρένο της κας Ιουλίας Τσέτης

Το επιχειρείν είναι σαν ένα τρένο, όχι το τρένο των Τεμπών. Είναι ένα τρένο που κάποιοι τραβούν μπροστά και ακολουθούν οι πιο μικροί, αλλά όλοι έχουν την αξία τους.
Η υποψήφια του ΣΕΒ κινήθηκε σε κλίμα συναίνεσης.
Πάντως, στο κύκλο των ερωτήσεων κλήθηκε να απαντήσει αν επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική, αν βρίσκεται σε συζητήσει με κάποιο κόμμα ή να δημιουργήσει το δικό της κόμμα, με την ίδια να λέει ότι ήταν μια καλή ιδέα και θα το σκεφτεί.
Βέβαια, όταν τέθηκε το ερώτημα τι θα κάνει αν χάσει την θέση της προέδρου, είπε ότι θα ξεκουραστεί για δύο χρόνια και θα επανέλθει στα επόμενα δύο χρόνια και πιθανότητα να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία.
Να σημειωθεί ότι με βάση το καταστατικό του ΣΕΒ ο υποψήφιος που χάνει τις εκλογές δεν έχει ρόλο στην διοίκηση και αποχωρεί.
Η κα Ιουλία Τσέτη κινούμενη στο δικό της χώρο, αιτιολογώντας την υποψηφιότητα της, είπε ότι δεν πρόκειται για την Καρέζη η την Βουγιουκλάκη. Ζήτησε από τα μέλη να την επιλέξουν για τη θέση της προέδρου τονίζοντας ότι "δεν υπάρχουν σκελετοί στην ντουλάπα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης