Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΑΔΜΗΕ: Κέρδη 73,8 εκατ. ευρώ το α' 6μηνο του 2024, αύξηση 27,4%

tags :
ΑΔΜΗΕ: Κέρδη 73,8 εκατ. ευρώ το α' 6μηνο του 2024, αύξηση 27,4%
Τα συνολικά έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 19%

Ανοδικά κινήθηκαν το α' εξάμηνο του 2024 τα οικονομικά μεγέθη του ΑΔΜΗΕ.
Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 19% σε 225,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 73,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 27,4%.
ADMHE1.JPG
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Ιωάννης Καράμπελας, δήλωσε σχετικά: «Το πρώτο εξάμηνο του έτους συνεχίστηκε η θετική πορεία των αποτελεσμάτων της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, με σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 27,4% στα 37,6 εκατ. ευρώ και των κερδών ανά μετοχή στα 0,16 ευρώ, από 0,13 την ίδια περίοδο το 2023, ενώ ο δανεισμός παρέμεινε μηδενικός.
Τα έργα του Ομίλου ΑΔΜΗΕ σημείωσαν σημαντική πρόοδο και οι συνολικές επενδύσεις του εξαμήνου ανήλθαν στα 262,3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η διασύνδεση Κρήτης – Αττικής βρίσκεται στην τελική ευθεία, ενώ ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 20% με δεσμευτική προσφορά από τη State Grid International Development Belgium Ltd. Επίσης, η σύνδεση των Κυκλάδων βρίσκεται στην τέταρτη και τελευταία φάση, με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του 2026 και παράλληλα προχωρούν βάση προγράμματος οι εργασίες των έργων στην Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.
Ο στρατηγικός στόχος του Ομίλου για την ανάδειξη της Ελλάδας σε ισχυρό εξαγωγέα καθαρής ενέργειας συνεχίζεται επιτυχώς, με τον νέο διάδρομο διασύνδεσης Βορρά- Νότου να προχωρά εντατικά, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη και οι συνεργασίες - μελέτες για τις διασυνδέσεις με την Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.
Στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στοχεύουμε στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους κοινωνικούς μας εταίρους, υποστηρίζοντας το επενδυτικό έργο του Ομίλου και συνεχίζοντας να επενδύουμε στη βελτιστοποίηση των εταιρικών δομών και την μέγιστη επιβράβευση των μετόχων μας».

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τα οικονομικά μεγέθη του ΑΔΜΗΕ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης