Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λαϊνόπουλος: Πλειστηριάστηκε το ιστορικό ακίνητο της Κηφισιάς – Σε νέο ιδιοκτήτη αντί 5.560.858 ευρώ

Λαϊνόπουλος: Πλειστηριάστηκε το ιστορικό ακίνητο της Κηφισιάς – Σε νέο ιδιοκτήτη αντί 5.560.858 ευρώ
O πλειστηριασμός αφορούσε συγκεκριμένα το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου συνολικής εκτάσεως κατά τον τίτλο κτήσεως 7.236,00 τ.μ.
Ολοκληρώθηκε το ιστορικό ακίνητο της Ι.Ε. Λαϊνόπουλος στη Νέα Κηφισιά, που αποτελούσε και την έδρα της εταιρείας, με τη Cepal να είναι η επισπεύδουσα.
Παρότι η τιµή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 3,929 εκατ. ευρώ, το ακίνητο άλλαξε χέρια στα 5.560.858 ευρώ.
Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός αφορούσε συγκεκριμένα το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου συνολικής εκτάσεως κατά τον τίτλο κτήσεως 7.236,00 τ.μ., που προήλθε από τη φυσική συνένωση δύο όμορων και συνεχόμενων οικοπέδων, μετά δε τη μεταβίβαση εκτάσεως και απαλλοτρίωσης τμήματος αυτού εναπομείνασας εκτάσεως 6.497,00 τ.μ., κατά δε το κτηματολογικό φύλλο 6.435,00 τ.μ. μετά των επ’ αυτού κτιρίων, υφισταμένων και μελλοντικώς ανεγερθησομένων, καθώς και πάντων των παραρτημάτων, παρακολουθημάτων, προσαυξημάτων, παραπηγμάτων, έργων, πραγμάτων, εγκαταστάσεων και συστατικών μερών αυτού. Το ακίνητο βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα και Ενότητα Κηφισιάς και ειδικότερα στη θέση "Αδάμες” της περιοχής Νέας Κηφισιάς, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου και επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (16ο χλμ.).
Επί του ως άνω ενιαίου οικοπέδου, ανηγέρθη σταδιακά διώροφο κτίριο (γραφεία-έκθεση), το οποίο αποτελείται από: α) υπόγειο επιφανείας 1.373 τ.μ., β) επέκταση υπογείου επιφανείας 955 τ.μ., γ) ισόγειο (έκθεση) επιφανείας 1.373 τ.μ., δ) επέκταση ισογείου επιφανείας 710 τ.μ., ε) πατάρι επιφανείας 278 τ.μ. και στ) πρώτο όροφο επιφανείας 747,00 τ.μ.
Γίνεται μνεία στην έκθεση εκτίμησης ότι εντός του ως άνω περιγραφόμενου ενιαίου οικοπέδου έχουν ανεγερθεί δύο σε επαφή κτίρια επαγγελματικής χρήσης τα οποία περιγράφονται ως εξής:

1) Κτίριο 1: Το κτίριο 1 αποτελείται από τις εξής στάθμες:
- Στάθμη ισογείου Α επιφανείας 1.388,07 τ.μ.: πρόκειται για το πρώτο επίπεδο του συγκροτήματος το οποίο λόγω έντονης κλίσης του οικοπέδου, από την πλευρά της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας είναι υπόγειο, ενώ από την οδό Δεκελείας είναι ισόγειο και έχει πρόσβαση μέσω αυτής. Χρησιμοποιείται ως χώρος συνεργείου. Εντός του νόμιμου όγκου του έχει κατασκευαστεί ημιώροφος επιφανείας περίπου 500,00 τ.μ. που χρησιμοποιείται ως γραφεία του συνεργείου και ως χώρος ανταλλακτικών.
- Στάθμη ισογείου Β επιφανείας 1.388,07 τ.μ. με χρήση έκθεσης αυτοκινήτων και πρόσβαση από την Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, εντός του νόμιμου όγκου έχει κατασκευαστεί πατάρι επιφανείας περίπου 500,00 τ.μ. με χρήση αρχείου και έκθεσης αυτοκινήτων SMART και ανταλλακτικών.
- Στάθμη Α’ ορόφου επιφανείας 682,33 τ.μ. όπου βρίσκονται τα γραφεία της επιχείρησης.
Βάσει οικοδομική άδειας το κτίριο έχει νόμιμη χρήση εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών και συντήρησης γεωργικών και δομικών μηχανημάτων αρχικά και στη συνέχεια κτίριο γραφείων, έκθεση και γκαράζ αυτοκινήτων.

2) Κτίριο 2: Το κτίριο 2 αποτελείται από τις εξής στάθμες:
- Στάθμη ισογείου Α επιφανείας 924,20 τ.μ.: πρόκειται για το πρώτο επίπεδο της επέκτασης με χρήση γκαράζ σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, ενώ στην πράξη αποτελεί συνέχεια του συνεργείου του παλιού κτιρίου. Η πρόσβαση προς αυτό επιτυγχάνεται μέσω της οδού Δεκελείας. Τμήμα επιφανείας 238,70 τ.μ. προσμετράται στην δόμηση. Λόγω έντονης κλίσης του οικοπέδου, από την μεριά της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας είναι υπόγειο ενώ από την μεριά της οδού Δεκελείας είναι ισόγειο και με πρόσβαση μέσω αυτής.
Στάθμη ισογείου Β επιφανείας 718,00 τ.μ. με χρήση γκαράζ αλλά και συνεργείου. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας επί της οποίας είναι ισόγειο. Βάσει οικοδομικών αδειών προβλεπόταν και η ανέγερση ορόφου γραφείων επιφανείας περίπου 500,00 τ.μ. χωρίς όμως να προχωρήσει η ανέγερσή του.
Το άνω περιγραφόμενο Κτίριο 2 έχει κατασκευαστεί το έτος 2004, ενώ βάσει οικοδομικής άδειας το κτίριο έχει νόμιμη χρήση σταθμός αυτοκινήτων.
Επί της πρόσοψης του νέου κτιρίου αλλά και εκτός περιγράμματος αυτού έχει κατασκευαστεί εκθεσιακός χώρος 5 επιπέδων συνολικής επιφανείας 346,10 τ.μ. (ανελκυστήρας οχημάτων).
Υπενθυμίζεται ότι για τις 11 Σεπτεμβρίου είχε προγραμματιστεί ένα ακόμη σφυρί κατά της Προμότ και της Ι.Ε. Λαϊνόπουλος, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 705.000 ευρώ, για ένα οικόπεδο στη θέση "Άδάμες ή Χελιδονού”, στη Νέα Κηφισιά, ωστόσο ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης