Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σπάνε τα κοντέρ - Το έργο του Ελληνικού έφερε μεροκάματα των 160 ευρώ - Αναμένεται και νέα αύξηση

Σπάνε τα κοντέρ - Το έργο του Ελληνικού έφερε μεροκάματα των 160 ευρώ - Αναμένεται και νέα αύξηση
Δημήτρης Ανδριόπουλος: Τα μεροκάματα θα αυξηθούν ενώ τα ενοίκια θα βρουν σημείο ισορροπίας, λόγω αύξηση της προσφοράς
Σχετικά Άρθρα
Σπάνε τα κοντέρ τα μεροκάματα που θα δώσει το Ελληνικό αλλάζοντας άρδην το τοπίο στην αγορά εργασίας για μια σειρά από επαγγέλματα στον κλάδο της οικοδομής.
Στη λίστα των υψηλά αμειβόμενων αναμένεται να είναι οι ελαιοχρωματιστές, οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι ταπετσιέρηδες, οι επιπλοποιοί, πατωματζήδες, οι πλακάδες, οι μαρμαράδες, οι σοβατζήδες, οι σιδηρουργοί, ψυκτικοί τεχνικών εγκαταστάσεων κ.α.
Την πόρτα στις αμοιβές του αύριο άνοιξε ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος διευθύνων σύμβουλος της DIMAND A.E , μιλώντας στο 5ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης που διοργάνωσε η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Το 2018 ήταν στα 40 ευρώ και σήμερα είναι στα 160 ευρώ

Ο κ. Ανδριόπουλος προσδιόρισε ότι σήμερα οι ανάγκες ανέγερσης ενός οικοδομικού συγκροτήματος για να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο δίνει μεροκάματα τετραπλάσια σε σχέση με το 2018.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ένας ελαιοχρωματιστής πριν από 6 χρόνια είχε ημερομίσθιο 40 ευρώ και σήμερα έχει ανέβει στα 160 ευρώ.
Σημειώνοντας ότι ο ενδιαφερόμενος κατασκευαστής είπε βρείτε μου ανθρώπους να ξέρουν τη δουλειά και  θα τους πληρώσω.
Στο πάνελ της συζήτησης ήρθε το θέμα  για το έργο του ελληνικού το οποίο όπως είπε  ο κ. Ανδριόπουλος και ο συντονιστής  κ Αριστοτέλης  Καρυτινός διευθύνον  σύμβουλος της PRODEA , το οποίο είναι σε πρώιμο στάδιο καθώς βρίσκεται ακόμη στη βάση. Όταν έρθει η ώρα υλοποίησης  των ορόφων είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος  τι θα συμβεί με τη ζήτηση σε εργατοτεχνικό δυναμικό η οποία εκτιμάται να αυξηθεί κατακόρυφα.

«Φρένο» στα ενοίκια βάζει ο Ανδριόπουλος

Η παρουσία του στο πάνελ έφερε στο προσκήνιο το ύψος των ενοικίων τα οποία αναμένεται να εξομαλυνθούν διότι η προσφορά θα  είναι σε θέση να καλύπτει τη ζήτηση  τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Έλενα Σιαπάνη, διευθύνουσα σύμβουλος της MIBS Group

Νωρίτερα, τα «καυτά» θέματα της αγοράς ακινήτων άνοιξε η κα Ελενα Σιαπάνη, διευθύνουσα σύμβουλος της MIBS Group, η οποία προσδιόρισε τη αυξημένη ζήτηση  για ακίνητα  από ξένους και Έλληνες αγοραστές αλλά απέφυγε να δώσει ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με το 2020. Για τις τιμές των ακινήτων είπε ότι  ενισχύονται  αλλά απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένη. Είπε ότι οι  ξένοι αγοραστές το ενδιαφέρον τους στρέφεται στο  παραλιακό μέτωπο από την Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη ενώ οι Έλληνες αναζητούν ακίνητα σε άλλες πιο φθηνές περιοχές.
Οι Έλληνες πριν την εποχή των Μνημονίων καθόριζαν την αγορά σε ποσοστό άνω του 70%. Σήμερα η αγορά μοιράζεται κατά 50% στις δύο κατηγορίες αγοραστών με τους εγχώριους αγοραστές να εμφανίζονται με κομπόδεμα και ελάχιστο τραπεζικό δανεισμό.
Ο συντονιστής του πάνελ κ. Καρυτινός, έθεσε το θέμα της επένδυσης των ξένων, οι οποίοι εμποδίζονται από την γραφειοκρατία αδειοδότησης.  
Τέλος, να σημειωθεί ότι οι ομιλητές «αθώωσαν» τον θεσμό της χρυσής βίζας, αφού περιορίζονται μόλις στο 10% της συνολικής αγοράς των ακινήτων.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης