Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ηλεκτρονική τιμολόγηση για τους προμηθευτές του Δημοσίου: Απλά μια υποχρέωση ή και μια μεγάλη ευκαιρία;

Ηλεκτρονική τιμολόγηση για τους προμηθευτές του Δημοσίου: Απλά μια υποχρέωση ή και μια μεγάλη ευκαιρία;
Η ψηφιοποίηση των συναλλαγών μεταξύ εταιρειών και οργανισμών του δημοσίου δημιουργεί πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές

Ένα σημείο-ορόσημο της πορείας του ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δημόσιο ήταν η έλευση της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης για όλες τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και κρατικών φορέων (B2G). Το μέτρο είναι πλέον υποχρεωτικό και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα βήματα προς τον εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό των διαδικασιών της Δημόσιας Διοίκησης. Για να μπορέσει μία επιχείρηση να συνδιαλλαγεί με το Δημόσιο πρέπει να υιοθετήσει ένα πιστοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης που θα καλύψει κάθε της ανάγκη. Αυτή τη λύση προσφέρει η SOFTONE IMPACT, ένας από τους πρώτους πιστοποιημένους παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης από την ΑΑΔΕ, που με την υπηρεσία EINVOICING στηρίζει χιλιάδες επιχειρήσεις στην ασφαλή διαβίβαση κάθε είδους παραστατικού προς τη myDATA, συμπεριλαμβανομένων και των παραστατικών που αφορούν στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου τομέα

Τα οφέλη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης B2G

Η ψηφιοποίηση των συναλλαγών μεταξύ εταιρειών και  οργανισμών του δημοσίου δημιουργεί πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Οφέλη για το δημόσιο

Για το Δημόσιο, η μετάβαση στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση προσφέρει τεράστια πλεονεκτήματα. Ίσως το σημαντικότερο από αυτά είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών. Η επεξεργασία χάρτινων τιμολογίων είναι αργή και δυσκίνητη. Με την αυτοματοποίηση της διαδικασίας τιμολόγησης, οι κυβερνήσεις μπορούν να μειώσουν δραστικά το χρόνο που δαπανάται για το χειρισμό των τιμολογίων. Αυτό με τη σειρά του φέρνει ταχύτερη παροχή υπηρεσιών και λιγότερα διοικητικά βάρη.
Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός πως η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση οδηγεί σε ισχυρότερη πρόληψη απατών και αύξηση της διαφάνειας. Οι λύσεις ψηφιακής τιμολόγησης, διασφαλίζουν ότι όλες οι συναλλαγές συμμορφώνονται με τους φορολογικούς κανονισμούς και τις απαιτήσεις, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο οικονομικών ατασθαλιών και διασφαλίζει την ορθή διαχείριση των δημόσιων πόρων.

Οφέλη για επιχειρήσεις

Για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται συχνά με δημόσιες συμβάσεις, η μετάβαση στην υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση προσφέρει επίσης μία σειρά από πλεονεκτήματα, όπως:

  • Βελτίωση αποδοτικότητας – μείωση κόστους: Η παραδοσιακή τιμολόγηση συνεπάγεται πολυάριθμες δαπάνες, όπως το κόστος εκτύπωσης και ο χρόνος που απαιτείται για τη διαχείριση των αρχείων. Με τη μετάβαση στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, οι επιχειρήσεις εξαλείφουν πλήρως αυτή τη σπατάλη πόρων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση, ιδίως για τις εταιρείες που επεξεργάζονται μεγάλο όγκο τιμολογίων. Επιπλέον, ελαχιστοποιούνται τα λάθη, μειώνοντας τον κίνδυνο δαπανηρών διορθώσεων ή την πιθανότητα προστίμων.
  • Ταχύτερες πληρωμές: Ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα για τις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το Δημόσιο είναι η ταχύτητα με την οποία διεκπεραιώνονται οι πληρωμές. Τα ηλεκτρονικά τιμολόγια μπορούν να διαβιβαστούν και να παραληφθούν άμεσα, γεγονός που επιταχύνει δραματικά την εξόφλησή τους. Με αυτοματοποιημένα συστήματα, τα τιμολόγια μπορούν να παρακολουθούνται και να επεξεργάζονται ταχύτερα, οδηγώντας σε ταχύτερες εγκρίσεις και, τελικά, σε ταχύτερες πληρωμές. Αυτό ενισχύει τις ταμειακές ροές και βελτιώνει τη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης.
  • Ενισχυμένη διαφάνεια – ενημερωμένη λήψη αποφάσεων: Η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση αυξάνει τη διαφάνεια και για τις επιχειρήσεις, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν την κατάσταση κάθε τιμολογίου σε πραγματικό χρόνο. Μπορούν να δουν ακριβώς πότε στάλθηκε ένα τιμολόγιο, πότε παρελήφθη, πότε πραγματοποιήθηκε ή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία πληρωμή. Αυτό οδηγεί σε λιγότερες διαφωνίες και διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις κυβερνητικές απαιτήσεις. Παράλληλα, μέσω της δημιουργίας λεπτομερών αναφορών και της πρόσβασης στα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, μία επιχείρηση είναι σε θέση να λάβει τεκμηριωμένες οικονομικές αποφάσεις σχεδιάζοντας τη στρατηγική της.

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα της υπηρεσίας EINVOICING της SOFTONE IMPACT

Αν και η δική σας επιχείρηση θέλει να επεκταθεί και να πραγματοποιεί συναλλαγές με το Δημόσιο, τότε η λύση είναι η  Ηλεκτρονική Τιμολόγηση μέσω Πιστοποιημένου από την ΑΑΔΕ Παρόχου. Η επιλογή του κατάλληλου εργαλείου είναι ζωτικής σημασίας και δεν πρέπει να δείτε αυτή την απόφαση απλά από το πρίσμα της κάλυψης της υποχρεωτικότητας για Ηλεκτρονική Τιμολόγηση σε B2G συναλλαγές. Το EINVOICING  της SOFTONE IMPACT καλύπτει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων με αυτόματη διαβίβαση στην myDATA και διασφαλίζει την απόλυτη συμμόρφωση της επιχείρησής σας με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία.
Το EINVOICING της SOFTONE IMPACT βασίζεται στο cloud. Έτσι δεν απαιτείται επένδυση σε hardware. Το cloud προσφέρει επίσης μέγιστη ευελιξία καθώς όλες οι ενημερώσεις παρέχονται αυτόματα, και έτσι μία επιχείρηση είναι πάντα τυπική και καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Τέλος, το EINVOICING διασυνδέεται με οποιοδήποτε σύστημα ERP κι αν χρησιμοποιεί μία επιχείρηση, οπότε η υιοθέτησή του γίνεται άμεσα και χωρίς ασυμβατότητες.
Για τις B2G συναλλαγές της επιχείρησής σας, η SOFTONE IMPACT παρέχει σήμερα την πιο πλήρη λύση Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, ενώ με την επερχόμενη υποχρεωτικότητα των ψηφιακών δελτίων αποστολής, το EINVOICING  σας καλύπτει και για αυτή την ανάγκη, οργανωμένα, μέσα από την ίδια πλατφόρμα ως ένα ακόμα παραστατικό.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη SOFTONE IMPACT και την υπηρεσία B2G EINVOICING εδώ.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις λύσεις της SOFTONE, μέλος του Ομίλου Olympia εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης