Τελευταία Νέα
Gun Room

Σούπερ-ποζέ Ceasar Guerini “JULIA”: Η αγαπημένη κόρη του Καίσαρα

Σούπερ-ποζέ Ceasar Guerini “JULIA”: Η αγαπημένη κόρη του Καίσαρα
Σχεδιασμένο από γυναίκες για γυναίκες
Η Ceasar Guerini είναι μια νέο οντότητα στο χώρο της οπλοβιομηχανίας. Ιδρύθηκε στη Μπρέσια πριν από σχεδόν από ένα τέταρτο του αιώνα από τους Giorgio και Antonio Guerini. Αρχικά στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας εμπλέκονταν και οι ιδιοκτήτες της FABARM.
Γι ‘ αυτό ακόμη και σήμερα είναι ορατή η όσμωση των τεχνικών λύσεων στα προϊόντα τους. Πολλά μοντέλα βασίζονται σε κοινό σχεδιασμό, επεξεργασίες ή απάρτια.
Βέβαια το προφίλ των εταιριών είναι διαφορετικό. Η ίδια η Guerini μέσω του site της φροντίζει να ξεκαθαρίσει πως τα όπλα της έχουν ένα παραπάνω σκοπό: την προαγωγή της αισθητικής και της φινέτσας ώστε να είναι κάτι περισσότερο από “εργαλεία” για σκοπευτική η κυνηγετική χρήση.
Η έλλειψη παράδοσης και “βαριάς κληρονομιάς” (πχ. σε σύγκριση με τη Beretta) επιτρέπει να βλέπουν τον κόσμο με φρέσκια ματιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συλλογή SYREN που απευθύνεται στις γυναίκες κυνηγούς και σκοπεύτριες του πήλινου στόχου.
Ξεκίνησε πριν περίπου μια δεκαετία, ως αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης πως στον αγγλοσαξωνικό κόσμο (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία) υπάρχει ένα αυξανόμενο γυναικείο κοινό. Εξελίχθηκε συν τω χρόνω σε μια “ανεξάρτητη εταιρεία” (SYREN LLC) που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη διάθεση εξοπλισμού και τουφεκιών μελετημένων για το θηλυκό σωματότυπο.
2_257.jpg
Η διαφορά είναι στο κοντάκι

Η στόχευση στο λειόκανο όπλο εξαρτάται από το ταίριασμα του όπλου στα “μέτρα”, δηλαδή τις διαστάσεις του κυνηγού. Είναι εύκολο για τους άνδρες να υποθέτουμε οτι οι γυναίκες είναι απλώς “κοντύτεροι άνθρωποι” και το μόνο που θα χρειάζονταν είναι ένα κοντάκιο μικρότερου μήκους. Αλλά είναι πέρα για πέρα λανθασμένο.
Δεν είναι μόνο το μήκος των χεριών που διαφέρει ανάμεσα στα δύο φύλα.
Η αναλογία της τάλιας προς το μήκος του λαιμού, το ύψος των ζυγωματικών, το εύρος και το σχήμα του θώρακα, η μυική δύναμη, όλα είναι διαφορετικά. Δουλεύοντας με σκοπεύτριες βρήκαν ότι οι γυναίκες χρειάζονται ένα ψηλότερο και βραχύτερο κοντάκιο σε σχέση με τους άντρες. Το μήκος είναι 35,5cm (για το μέσο άνδρα 37cm) και το σχήμα του δημιουργεί ένα “σκαλοπάτι”(γνωστό στους σκοπευτές ως Μόντε Κάρλο) που τοποθετεί το μάγουλο ψηλότερα.
Δύο ακόμη διαστάσεις διαφέρουν σημαντικά. Το λεγόμενο “pitch” η γωνία με την οποία το πέλμα συναντά τον ώμο σε σχέση με την κάθετο και το “cast”, η απόκλιση του κοντακίου (προς τα δεξιά ή αριστερα). Αυτά τα μεγέθη προφανώς διαφέρουν αφού η γυναικεία ανατομία δημιουργεί ένα διαφορετικό θώρακα και ώμο. Ακόμη και το μέγεθος της λαβής μικραίνει, συμβαδίζοντας με το μέγεθος της γυναικείας παλάμης. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω διαφορών δημιουργεί ένα όπλο πολύ βολικότερο για μια κυνηγό.
3_238.jpg
Σούπερ-ποζέ Julia

Το αντιπροσωπευτικό κυνηγετικό μοντέλο της σειράς SYREN ονομάζεται “Julia” (Ιουλία). Η ιστορική Ιουλία ήταν η αγαπημένη κόρη του Ιούλιου Καίσαρα, το μοναδικό του τέκνο που προήλθε από το δεύτερο γάμο του. Έμεινε γνωστή ως πρότυπο Ρωμαίαςγια την αρετή και την ομορφιά της. Ο συμβολισμός για τη Ceasar είναι ξεκάθαρος. Οι αρετές της μηχανικής Julia περιλαμβάνουν μια ατσάλινη βάση με μηχανισμό Boxlock.
Το μονομπλόκ των κανών ασφαλίζει πάνω της με ένα κλειδί τύπου Browning. Κατά τη συνήθεια των Ιταλών, διακεκομμένοι πίροι αναρτούν τις κάνες στη βάση. Στην περίπτωση της Guerini, δύο δίσκοι που παρεμβάλονται μεταξύ πίρων και βάσης ελέγχουν τη φθορά από τη χρήση. Αντικαθίστανται με ευκολία εφόσον ποτέ χρειαστεί.
Οι κάνες έχουν μήκος 71cm. Κατασκευάζονται με τρυπανισμό σε τρία διαμετρήματα: cal. 12, 20 και 28.
Το πρώτο ζυγίζει 3,15 κιλά ενώ τα δύο μικρότερα φτάνουν τα 2,8 κιλά. Το εσωτερικό τους είναι χρωμιωμένο για αντοχή και εξοπλίζονται με τσοκ (επιμηκυμένα Maxis για το C.12 και Selecta για τα μικρότερα διαμετρήματα). Η ρίγα έχει πλάτος 6mm και καταλήγει σε ένα μπρούτζινο στόχαστρο στο στόμιο. Η σκανδάλη είναι μονή και συνδυάζεται με μοχλό ασφάλειας/επιλογέα βολής στην κορυφή της μπάσκουλας. Αυτές είναι οι αρετές.
Για την ομορφιά της “κόρης του Καίσαρα” φροντίζει η μοναδική διακόσμηση του κορμού. Καλύπτεται από βαθειάς απόχρωσης ταρταρούγα με χρώματα που ποικίλουν από το καφέ ως το μπλέ. Πάνω σε αυτό το μεταλλικό “καμβά” οι Ιταλοί έχουν συνθέσει ένα φλοράλ μοτίβο από χρυσό. Τα εκατοντάδες μικρά λουλούδια σχηματίζουν ένα γυναικείο πρόσωπο σε προφίλ.
Είναι πραγματικά καλαίσθητο και συνάμα μινιμαλιστικό. Τα χρώματα του μετάλλου συμπληρώνουν οι αποχρώσεις της τουρκικής καρυδιάς με μελί και σκούρους καφέ τόνους. Η πάπια έχει το λεπτότερο σχήμα γνωστό ως σνάμπελ (ή ράμφος πάπιας) που ταιριάζει σε μικρότερες παλάμες.
Μηχανοποίητη χάραξη με 25 γραμμές ανά ίντσα διακοσμεί τα ξύλινα μέρη και ταυτόχρονα δίνει πρόσφυση στα χέρια της κυνηγού. Όπως σε όλη τη σειρά SYREN, δυό ρόδα έχουν σκαλιστεί στην κορυφή του κοντακιού, κοντά στο μοχλό ανοίγματος των κανών. Το πέλμα είναι επίσης ξύλινο πάχους 15mm, για να γλιστρά ευκολότερα πάνω στο ρουχισμό κατά την επώμιση.
4_201.jpg
Μια άλλη προσέγγιση

Η Guerini στοχεύει σε ένα μικρό τμήμα της αγοράς που έχει “premium” γούστο. Το Julia κοστίζει σχεδόν 5.000 Ευρώ (4,250 GBP) και σίγουρα δεν ανήκει στην βασική κατηγορία. Πλασάρεται ως μια οικονομικότερη εναλλακτική απέναντι στα όπλα “επί μέτρω” που θα αγόραζαν οι εύπορες κυρίες της ανώτερης αστικής τάξης σε Η.Β. και Η.Π.Α. Υπό αυτό το πρίσμα, έχουν κάποιο κοινό.
Πάνω σε αυτό κτίζουν και μια φήμη υποστηρίζοντας τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών σε αγώνες πήλινου στόχου και δημιουργώντας μια πλήρη σειρά αξεσουάρ και ρούχων. Αυτό είναι ένα μάρκετινγκ που λειτουργεί σε άλλα είδη και προφανώς δεν υπάρχει λόγος να μην ισχύει και στην κυνηγετική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης