Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Financial Times: Η Γερμανία το... βιολί της! Την ώρα που το ελληνικό πρόβλημα και η συριακή κρίση φουντώνουν, το Βερολίνο καθιστά εθνικό ζήτημα τη... χορτοφαγία! Και όλα αυτά, λίγα 24ωρα πριν τη γερμανική κάλπη...

tags :
Financial Times: Η Γερμανία το... βιολί της! Την ώρα που το ελληνικό πρόβλημα και η συριακή κρίση φουντώνουν, το Βερολίνο καθιστά εθνικό ζήτημα τη... χορτοφαγία! Και όλα αυτά, λίγα 24ωρα πριν τη γερμανική κάλπη...
"Η Γερμανία αποτελεί... έναν χορτοφάγο μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο από σαρκοφάγα ζώα!".
Αυτός είναι ο τίτλος νέου δημοσιεύματος των Financial Times για την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης!
Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η πολιτική συζήτηση στη Γερμανία, στην τρέχουσα συγκυρία, λίγες μόλις μέρες πριν την κρίσιμη κάλπη της 22ας Σεπτεμβρίου, κρίνεται εξαιρετικά περιορισμένη, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για την ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ.
Τι θέλουν όμως να πουν με το δημοσίευμά τους αυτό οι Financial Times; Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, την ώρα που ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία αγωνιούν για την επικείμενη ή μη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, καμία τέτοια ανησυχία δεν υπάρχει στο Βερολίνο. Η πλειοψηφία των Γερμανών βουλευτών έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως η χώρα πρέπει να μείνει μακριά από τον διπλωματικό πυρετό που έχει ξεσπάσει στη Δύση αναφορικά με τη συριακή κρίση.
"Το ηθικό δίλημμα που διχάζει τους Γερμανούς στην τρέχουσα συγκυρία δεν έχει να κάνει με τη χρήση ή μη χημικών όπλων, αλλά... με τη χορτοφαγία!", σχολιάζει με άκρως καυστικό τρόπο η εφημερίδα. Γιατί; Γιατί, όπως τονίζουν οι Financial Times, στην τρέχουσα συγκυρία αυτό που μοιάζει να απασχολεί τους Γερμανούς είναι το αν θα πρέπει να σταματήσει η χορήγηση κρέατος από τις καντίνες!!
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πρόκειται για ένα τουλάχιστον... παράδοξο (αν όχι προκλητικό) debate για τη Γερμανία, την ώρα που η συριακή κρίση, αλλά και τα προβλήματα της Ελλάδας ολοένα και φουντώνουν. Η Γερμανία άλλωστε αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και την πρώτη δύναμη της Ευρώπης.
"Η τρέχουσα αναταραχή στη Μέση Ανατολή δεν έχει δώσει κανένα κίνητρο στη Γερμανία προκειμένου να επανακαθορίσει το ρόλο και τη στάση της στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό στερέωμα. Αντίθετα, το Βερολίνο συνεχίζει να θεωρεί πως όλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση!", διαμηνύουν επίσης οι Financial Times στο εν λόγω δημοσίευμά τους.
"Υπό το πρίσμα αυτό, το να αναγάγεις σε εθνικό ζήτημα τη δεδομένη στιγμή τη... χορτοφαγία είναι τουλάχιστον παράδοξο!", καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης