Οι γραφικοί εναντίον ψεκασμένων.
Είναι γνώρισμα των κοινωνιών να διαιρούνται και να πωρώνονται με διάφορα ζητήματα εθνικά ή κοινωνικά και προφανώς ο καθένας από εμάς πιστεύει στο αλάνθαστο της κρίσης μας.
Πιστεύουμε ότι αυτό που θεωρούμε ότι είναι σωστό πρέπει να είναι καθολικά σωστό… και εύκολα κατηγορούμε τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας που διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις.
Έτσι λοιπόν η ελληνική κοινωνία χωρίστηκε σε εμβολιασμένους και αρνητές.
Οι μεν εμβολιασμένοι με πάθος υποστηρίζουν ότι οι μη εμβολιασμένοι είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία, οπότε πρέπει να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός.
Το βασικό ερώτημα είναι αφού ο εμβολιασμένος έχει δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας με το εμβόλιο γιατί ανησυχεί για τον μη εμβολιασμένο;
Οι αρνητές επίσης με πάθος υποστηρίζουν ότι δεν θα εμβολιαστούν και οι περισσότεροι δηλώνουν αρνητές περισσότερο από αντίδραση παρά για τις όποιες δυνητικές παρενέργειες των εμβολίων.
Όμως προκύπτουν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε.
1)Οι εμβολιασμένοι εμφανίζονται περισσότερο αυταρχικοί και επιχειρούν να επιβάλλουν την άποψη τους.
Θεωρούν ότι άπαξ και εμβολιάστηκαν πρέπει όλη η κοινωνία να τους ακολουθήσει.
Χαρακτηρίζουν ψεκασμένους τους αρνητές ή μη εμβολιασμένους και σπεύδουν να τους απαξιώσουν.
Ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.
Ο εμβολιασμένος αφού έχει εμβολιαστεί άρα έχει αποκτήσει ανοσία στον κορωνοιό γιατί ανησυχεί από τον μη εμβολιασμένο;
Μήπως ανησυχεί για την κοινωνία, μήπως ανησυχεί για την δημόσια υγεία;
Ο μέσος έλληνας είναι παρτάκιας και κομπλεξικός, οπότε είναι απίθανο να ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο του.
Τα κίνητρα του είναι άλλα ενώ κυριαρχεί και ο μιμητισμός, ακολουθεί το ρεύμα και κάποιοι επίσης κυριαρχούνται από τα φοβικά σύνδρομα, πανικοβάλλονται και τρομοκρατούνται εύκολα.
Προκαλεί πάντως αλγεινή εντύπωση πως οι εμβολιασμένοι προσπαθούν να επιβάλλουν τον καθολικό εμβολιασμό.
2)Από την άλλη πλευρά οι μη εμβολιασμένοι δεν φαίνεται τουλάχιστον οι περισσότεροι να επικρίνουν τους εμβολιασμένους, απλά δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η κυβέρνηση ή κάποιο σύστημα θα τους επιβάλλει τι πρέπει να κάνουν.
Είναι πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο ότι ο μη εμβολιασμένος ή αρνητής – θεωρούμε λάθος τον χαρακτηρισμό αρνητής – δεν επικρίνει τον εμβολιασμένο.
Θεωρεί ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει την πρωτοβουλία της απόφασης, κάθε απόφαση που αφορά την ατομική υγεία δεν μπορεί να έχει καμία υποχρεωτικότητα.
Πολλοί αναφέρουν ότι θα μπορούσε να επιβληθεί νομικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι απειλές για την εργασία.
Μάλιστα αναφέρουν ότι μεταξύ του Συντάγματος και μιας νέας πραγματικότητας που άπτεται του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας υγείας… θα κυριαρχήσει η απόφαση που αφορά την δημόσια υγεία ακόμη και εάν έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα.
Γιατί είναι γραφικοί όσοι σχεδιάζουν την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών;
Όταν θα υποχρεώσεις ένα πολίτη να κάνει κάτι που δεν θέλει για πλείστους λόγους, δεν θα το κάνει ακόμη και εάν τον απειλήσεις με την εργασία του.
Προφανώς και πολλοί πολίτες θα προσφύγουν στα δικαστήρια και θα ξεσπάσει μια νομική διελκυστίνδα μεταξύ πολιτών και κράτους.
Αυτό όμως δεν αποτελεί μέρος μιας συνταγματικά ευνομούμενης κοινωνίας αλλά μιας χώρας μπάχαλο.
Ο βασικός λόγος που θα αποτύχει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ότι η διαίρεση της κοινωνίας θα βλάψει την ιδιωτική οικονομία.
Π.χ. επιβάλλεται για να επισκεφθείς ένα εστιατόριο να είσαι εμβολιασμένος.
Οι μισοί έλληνες δεν θα επισκεφθούν το εστιατόριο οπότε ποιος θα χάσει το κράτος που σκέφθηκε ανόητα και θέλει να επιβάλλει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ή ο εστιάτορας ο οποίος θα δει ότι η μισή του πελατεία… δεν μπορεί να είναι πελατεία;
Τα πράγματα είναι απλά, εκφοβίζουν, τρομοκρατούν τον κόσμο με δήθεν σχέδια υποχρεωτικότητας ώστε να παρασύρουν πολλούς να εμβολιαστούν.
Το bankingnews δεν είναι υπέρ ή κατά του εμβολιασμού.
Είναι υπέρ της άποψης ότι κάθε πολίτης πρέπει να έχει την απόλυτη ευθύνη και την επιλογή, οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα απλά θα καταρρεύσει γιατί απλά ο έλληνας δεν θα δεχθεί να του επιβάλλεις κάτι που αποδοκιμάζει.
Ο πολίτης που εμβολιάστηκε καλώς και το έπραξε και ο πολίτης που δεν θέλει να εμβολιαστεί καλώς και έχει αυτή την στάση, κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα της πρωτοβουλίας και της επιλογής.
Εάν χαθεί αυτό το δικαίωμα, θα γίνουμε τριτοκοσμική χώρα και όχι μια ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους κανόνες και την ατομικότητα.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση πάντως το άγχος πολλών στην κυβέρνηση αλλά και εκτός κυβέρνησης ώστε να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Μόνο τα κομουνιστικά καθεστώτα και οι δικτατορίες επιβάλλουν μέτρα στις κοινωνίες όχι οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.
Όσοι ανησυχούν για τον κορωνοιό μπορούν να εμβολιαστούν και να αποκτήσουν τείχος προστασίας και ανοσίας.
Αφού λοιπόν θα έχουν αποκτήσει τείχος ανοσίας γιατί ανησυχούν από τους μη εμβολιασμένους… μήπως ανησυχούν για να μην τους μεταδοθεί ο κορωνοιός;
Μα ο εμβολιασμός αυτό τον σκοπό δεν εξυπηρετεί να προστατεύσει… γιατί λοιπόν υπάρχει τέτοια ανησυχία;
Είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός ότι όσοι εμβολιάστηκαν συνεχίζουν να φοράνε μάσκες, τελικά τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά ή όχι… δεν κατανοούμε γιατί κάποιες συνήθειες παραμένουν.
Δεν θα υιοθετήσουμε σενάρια συνομοσιολογίας, πιστεύουμε ότι απλά η κυβέρνηση δεν μπορεί από φθινόπωρο να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα κορωνοιού, η οικονομία βρίσκεται στα όρια της και εάν ο κορωνοιός παραμείνει με τις μεταλλάξεις του θα χαθεί η παρεμβατικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης, οπότε για την Ελλάδα τα πράγματα δεν εξελιχθούν πολύ άσχημα.
Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της ανησυχίας της κυβέρνησης και όχι κάτι άλλο.
Τι συμβαίνει με την μουσική;
Πραγματικά πιστεύουμε ότι ορισμένοι παράγοντες της δημόσιας υγείας που εισηγούνται διάφορες προτάσεις στην κυβέρνηση πρέπει να πάσχουν από ψυχική διαταραχή.
Η περίπτωση της μουσικής είναι χαρακτηριστική.
Στην αρχή υπήρχε μουσική στα καφέ ή στα γυμναστήρια και τώρα η μουσική καταργήθηκε τις καθημερινές αλλά επιτρέπεται τα σαββατοκύριακα.
Πραγματικά όσοι σκέφτονται και προτείνουν τέτοια πράγματα είναι ή ανόητοι ή ψυχικά άρρωστοι.
Μα είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι και ειδικά επιστήμονες που προτείνουν τέτοια ηλίθια μέτρα;
Δηλαδή η μουσική την Παρασκευή είναι επικίνδυνη και το Σάββατο είναι ακίνδυνη για τον κορωνοιό;
Μα οι περισσότεροι άνθρωποι τα σαββατοκύριακα βγαίνουν να διασκεδάσουν.
Δυστυχώς κάποιοι με τέτοιες προτάσεις προκαλούν τραγέλαφο που καθολικά η κοινωνία αποδοκιμάζει.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών