σύμβολα :
ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σύμβουλος παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες στην εταιρεία και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Η διοίκηση της εταιρείας που αποτελείται από στελέχη άσχετα με το κύριο αντικείμενο που είναι η κατασκευή έργων υποδομών, κατήργησε τα ψηφιακά εργαλεία παρακολούθησης, αξιολόγησης και ελέγχου κόστους των επιμέρους έργων και εισέρχεται στην γκρίζα περιοχή που θεωρείται «φυτώριο σκανδάλων».
Ο ρόλος της P&C Development
Δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι στην θυγατρική ΑΚΤΩΡ, εμφανίζεται η παράδοξη τουλάχιστον, εμμονή του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας Χρ. Παναγιωτόπουλου, να εντάσσει σε κοινοπραξίες την προσωπική - οικογενειακή εταιρία P&C Development.
Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος εμφανίζονταν έως τώρα ως μικρομέτοχος της Ελλάκτωρ αλλά και διευθύνων σύμβουλος της μικρής κατασκευαστικής εταιρίας.
Όταν ανέλαβε επικεφαλής της ΑΚΤΩΡ, παραχώρησε τη θέση του Διευθύνοντος συμβούλου στον αδελφό του.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει «την κατασκευή Συγκροτημάτων Πολυτελών Κατοικιών στη Ρόδο και στην Κρήτη και συγχρόνως βρίσκεται στην φάση υλοποίησης Ξενοδοχειακής μονάδας και Τουριστικών καταλυμάτων σε παραθαλάσσιες περιοχές.»
Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι η εταιρεία είχε αναλάβει έργο στον ΟΛΠ στο οποίο ξαφνικά συμμετέχει και η ΑΚΤΩΡ χωρίς να είναι σαφές ποιο τμήμα του υλοποιείται πραγματικά από προσωπικό της ΑΚΤΩΡ και με ποια αμοιβή.
Αλλά και σε άλλες κοινοπραξίες που συμμετέχει η ΑΚΤΩΡ, εμφανίζεται ως συμμέτοχος η P&C Development, χωρίς να δικαιολογείται πάντα ο λόγος που ζητήθηκε η συνδρομή της συγκεκριμένης εταιρείας που διοικείται από συγγενή του προέδρου θυγατρικής της Ελλάκτωρ.
Τα ασυμβίβαστα δεν ενοχλούν τους κρατικούς αξιωματούχους
Η αδιαφάνεια αυτή, όμως δεν είναι το μοναδικό θέμα που προβληματίζει καθώς παραμένει η εκκρεμότητα σχετικά με την δυνατότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας Θ. Μπουλούτα να ασκεί τα καθήκοντά του ενώ βαρύνεται με πρόστιμα από τις Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου και της Ελλάδος για αδικήματα όπως χειραγώγηση μετοχών και παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.
Ήδη η υπόθεση η μετακόμισης της διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου από την αγορά της Μ. Βρετανίας σε δευτερεύον χρηματιστήριο της Αυστρίας, εξαιτίας των εκκρεμοτήτων αυτών, δεν είναι τυχαία. Πιθανότατα όμως δεν θα είναι και οι μοναδική περίπτωση καθώς σε καμία μεγάλη χρηματιστηριακή αγορά δεν επιτρέπεται η διατήρηση στη θέση του Διευθύνοντος προσώπου με αντίστοιχες ποινές, όσο κι αν κάποιοι μέτοχοι τον θεωρούν ικανό…
Σε ποιά καθυστερημένη χώρα, τα ασυμβίβαστα αυτά δεν ενοχλούν κρατικούς αξιωματούχους με συνέπεια να βαθμολογείται δυσμενώς η ελληνική αγορά όσον αφορά στοιχειώδη διαφάνεια.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών