Τουρισμός & Αερομεταφορές

Έρχεται σύνδεση με Ινδία, ξεκινά η Air China από Σαγκάη και η Air Transat από Καναδά

Έρχεται σύνδεση με Ινδία, ξεκινά η Air China από Σαγκάη και η Air Transat από Καναδά
Του Χάρη Ντιγριντάκη
Κερδίζει το στοίχημα ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού η Ελλάδα και το 2023 με περισσότερες αεροπορικές θέσεις και νέους προορισμούς.
Σε πιονέρο δυναμικής διείσδυσης σε νέες αγορές εξελίσσεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά από 22 Δεκεμβρίου η σύνδεση της Αθήνας με τη Σαγκάη 2 φορές την εβδομάδα με την Air China, ενώ οσονούπω θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη σύνδεση της Ελλάδος με την Ινδία.
Επίσης επιστρέφει το 2023 (από το 2019) η Air Transat ενώνοντας την Αθήνα με τον Καναδά, ενώ η Gulf Air θα πετάει και για Ρόδο.
Ειδικότερα φέτος το χειμώνα η Αθήνα θα υποδεχτεί 15 νέους προορισμούς και 13 νέα δρομολόγια.

AEGEAN

Η Aegean Airlines θα προσφέρει υπηρεσίες σε 11 νέους προορισμούς, τη Σμύρνη, τη Φλωρεντία, την Τζέντα, την Κρακοβία, τη Νάπολη, την Πάφο, το Μαρακές, το Ριάντ, το Στρασβούργο, την Ποντγκόριτσα και το Ζάγκρεμπ.
Από Θεσσαλονίκη, τον δεύτερο μεγάλο κόμβο της, και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», η εταιρεία θα επιχειρεί σε 6 νέους σε σχέση με το 2019 προορισμούς, τις Βρυξέλες, τη Ζυρίχη, το Μιλάνο, τη Ρώμη, το Βερολίνο και το Αμβούργο.

SKY express

Στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου της από την Αθήνα προς Ιταλία έχει επενδύσει η εταιρεία, έχοντας εντάξει από τα τέλη Οκτωβρίου και δεύτερο προορισμό, το Μιλάνο, πέραν της Ρώμης, για τη χειμερινή περίοδο.
Στις πρόσφατες προσθήκες του χειμώνα από τη SKY express εντάσσονται και το Μόναχο με τη Σόφια.
Η εταιρεία επενδύει τόσο σε επίπεδο νέων προορισμών όσο και σε επίπεδο συχνότητας δρομολογίων, εξυπηρετώντας αυτή την στιγμή οκτώ διεθνείς προορισμούς.

Jet2- Delta-easyJet

Η Jet2, θα έχει μια νέα προσθήκη το καλοκαίρι του 2022, επεκτείνοντας τις υπηρεσίες στην πλειονότητα της χειμερινής.
Οι αεροπορικές εταιρείες Delta επεκτείνουν την πολύ επιτυχημένη υπηρεσία JFK έως τα μέσα Ιανουαρίου 2023 και η easyJet προσθέτοντας το Bristol, που εξυπηρετήθηκε τελευταία φορά τη σεζόν Χειμώνας 2019/2020 (πριν από την πανδημία).

Volotea

Η Volotea επεκτείνει τις υπηρεσίες του Μπορντό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και ανακοίνωσε μια νέα διεθνή σύνδεση από την Αθήνα προς την Τουλούζη της Γαλλίας με ισχύ από την επόμενη θερινή περίοδο.
Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 27 Μαΐου με δύο συχνότητες κάθε Τετάρτη και Σάββατο.
Έτσι η Volotea θα συνδέει τον επόμενο χρόνο την Αθήνα με 16 προορισμούς: Μπιλμπάο στην Ισπανία. Μπορντό, Λιλ, Λυών, Μασσαλία, Νάντη, Στρασβούργο και Τουλούζη (νέα σύνδεση 2023) στη Γαλλία· Μπάρι, Παλέρμο, Βενετία και Βερόνα στην Ιταλία. Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη στην Ελλάδα και Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.

Ryanair

Η Ryanair θα πετά από Αθήνα για Χανιά τρεις φορές την εβδομάδα από 2 Μαΐου 2023 και για Κέρκυρα εβδομαδιαία από 06 Μαΐου 2023 έως 28 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ σχεδιάζει να αυξήσει τη συχνότητα στην υπηρεσία της Κέρκυρας σε τέσσερις φορές την εβδομάδα από 1 Ιουνίου 2023.
Η Wizz Air θα προσφέρει 4 νέα δρομολόγια προς υπάρχοντες προορισμούς, με δρομολόγια προς Κατοβίτσε, Βουκουρέστι, Τίρανα και Τελ-Αβίβ.
Η Sky Express επεκτείνει περαιτέρω το διεθνές της δίκτυο, προσθέτοντας υπηρεσίες στο Μόναχο, το Μιλάνο και τη Σόφια.
Επιπλέον, η Aegean θα προσφέρει νέα δρομολόγια προς το Αϊντχόβεν και το Λονδίνο Gatwick, ενώ η Jet2 θα επεκτείνει τις προσφορές του Manchester στο Winter, η Air Albania προς τα Τίρανα.
Το πολύ δημοφιλές δρομολόγιο Τελ Αβίβ, θα λάβει, εκτός από τη Wizz Air, 2 ακόμη νέα δρομολόγια από την BlueBird και την TUS Airways.
Το 87 είναι ο υψηλότερος αριθμός εβδομαδιαίων συχνοτήτων, που προσφέρεται αυτό το χειμώνα στη Λάρνακα, ακολουθούμενος από 49 στο Τελ-Αβίβ.
Το 7 είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροπορικών εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια σε έναν μόνο προορισμό, που είναι το Τελ Αβίβ. Το 75 είναι ο μεγαλύτερος αριθμός προορισμών που προσφέρεται από μία αεροπορική εταιρεία, η οποία είναι η Aegean.

PLAY

Η low cost αεροπορική εταιρεία από την Ισλανδία που ποντάρει στην Ελλάδα από το 2023, μετά από τρία χρόνια λειτουργίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η πρόσφατη απόφαση για την είσοδο της Ελλάδας σε αυτό, με δύο πτήσεις από το 2023.
Πρόκειται για πτήσεις από την Αθήνα προς την Ισλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τον προγραμματισμό να περιλαμβάνει αρχικά δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, αρχής γενομένης από τις 3 Ιουνίου 2023.

Jet2: 14 ελληνικοί προορισμοί από το Διεθνές Αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου

Δεκατέσσερις ελληνικούς προορισμούς από το Διεθνές Αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Jet2 για την τουριστική σεζόν του 2023, με την Αθήνα να μπαίνει για πρώτη φορά στο πλάνο του βρετανικού tour operator από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Jet2.com, η οποία προτίθεται να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα για το επόμενο καλοκαίρι, θα αυξήσει τη χωρητικότητά της με πρόσθετες πτήσεις προς 11 προορισμούς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και 6 ελληνικοί: το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά.
Στο πλαίσιο εκτέλεσης του μεγαλύτερου προγράμματός της από τη βάση της στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, οι Jet2.com and Jet2holidays θα εκτελέσουν για πρώτη φορά πτήσεις προς δύο νέους προορισμούς city break, την Αθήνα και τη Ρώμη.
Πάντως, σύμφωνα με το πλάνο της Jet2 που περιλαμβάνει αμιγώς city break προορισμούς, ο βρετανικός όμιλος θα πραγματοποιεί πτήσεις για την ελληνική πρωτεύουσα και από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ, ενώ από το 2024 προστίθεται στο πρόγραμμα και η Θεσσαλονίκη.
Ο σχεδιασμός του βρετανικού tour operator για την Ελλάδα περιλαμβάνει επίσης δρομολόγια και σε άλλους προορισμούς τόσο της νησιωτικής όσο και της ηπειρωτικής χώρας.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πτήσεις προς τη Σκιάθο, τη Σαντορίνη, την Καλαμάτα, την Πρέβεζα, τη Λέσβο, τη Χαλκιδική και τη Ζάκυνθο.

TUS

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας TUS Airways που θα συνδέσουν την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Στις 14 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ, ενώ δύο ημέρες αργότερα, στις 16 Δεκεμβρίου πρόκειται να εκκινήσει και το δρομολόγιο Ηράκλειο – Λάρνακα, με την Κική Χάιδα, Marketing Director της TUS Airways, να επισημαίνει ότι στο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας θα προστεθούν κι άλλοι ελληνικοί προορισμοί. Τον χειμώνα και μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η TUS θα συνδέει επίσης το Τελ Αβίβ με τη Λάρνακα και το Ντίσελντορφ.
Σε ό,τι αφορά το θερινό πρόγραμμα της TUS, η α’ φάση ανάπτυξης περιλαμβάνει δρομολόγια προς 3 ελληνικούς προορισμούς, την Αθήνα, το Ηράκλειο και την Πρέβεζα.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα εκτελεί πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Ηράκλειο, το Παρίσι και το Τελ Αβίβ, καθώς και από την Πάφο προς το Τελ Αβίβ. Παράλληλα, θα πραγματοποιεί δρομολόγια από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Αθήνα, την Πρέβεζα, το Ηράκλειο Κρήτης και το Ντίσελντορφ.
Τέλος φέτος για πρώτη φορά η Delta Airlines αποφάσισε να επενδύσει στην αγορά της Αθήνας και για το πρώτο διάστημα του χειμώνα, διατηρώντας τη θερινή σύνδεση της απευθείας πτήσης της προς τη Νέα Υόρκη (JFK) έως και το πρώτο δεκαήμερο του 2023 προκειμένου να συμπεριλάβει και την εορταστική περίοδο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης