Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι ΗΠΑ συζητούν με τους G7 για βοήθεια 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία από τα κλεμμένα ρωσικά assets

Bloomberg: Οι ΗΠΑ συζητούν με τους G7 για βοήθεια 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία από τα κλεμμένα ρωσικά assets
Οι ΗΠΑ συζητούν αυτό το σχέδιο με τις χώρες των G7 και προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υπογραφή της συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας τον Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ συζητούν με τους G7 την ιδέα να ηγηθούν μιας ομάδας που θα παράσχει βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, κυρίως από κέρδη που θα προέλθουν από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνομιλίες με τους εταίρους τους, προκειμένου να ηγηθούν μιας ομάδας που θα παράσχει βοήθεια έως και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, με τεράστιο κόστος να αντισταθμίζεται από ... κέρδη από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει», επισημαίνει το Bloomberg.
Σύμφωνα με πηγές, οι ΗΠΑ συζητούν αυτό το σχέδιο με τις χώρες των G7 και προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υπογραφή της συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα είναι δύσκολες και η σύναψη συμφωνίας μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Επιβεβαιώνει η Yellen

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για αυτό το θέμα.
«Ιδανικά θα θέλαμε να δούμε όλους τους G7 να συμμετέχει σε αυτό, αντί οι Ηνωμένες Πολιτείες να το κάνουν μόνες τους», είπε η Yellen σε συνέντευξή της στο πρακτορείο.
Νωρίτερα, οι Financial Times ανέφεραν ότι εκπρόσωποι της G7 δήλωσαν ότι το θέμα της πλήρους δήμευσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων δεν συζητείται πλέον και εξετάζονται εναλλακτικά μέτρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντ 'αυτού διερευνούν εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης από δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία. Όπως σημείωσαν οι Financial Times, οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να μείνουν μακριά από οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει τα ίδια τα περιουσιακά στοιχεία, «για τον φόβο των αντιποίνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης