Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα 100 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος της έντασης στο Αιγαίο – Παναγιωτόπουλος (ΝΔ): Δεν θα μοιράσουμε το Αιγαίο

Στα 100 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος της έντασης στο Αιγαίο – Παναγιωτόπουλος (ΝΔ): Δεν θα μοιράσουμε το Αιγαίο
Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στην όποια συζήτηση με την Τουρκία χωρίς να έχει διάθεση για εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα υποστήριξε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Στα 100 εκατομμύρια ευρώ ανερχόταν το κόστος της έντασης στο Αιγαίο με την Τουρκία σε ετήσια βάση υποστήριξε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Άμυνας.
«Υπολογίζαμε τότε, στο peak περίπου της κρίσης, όταν κάθε μέρα είχαμε δεκάδες παραβιάσεις και αρκετές υπερπτήσεις, υπολογίζαμε σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, το κόστος δηλαδή της ετοιμότητας από ελληνικής πλευράς.
Το είχαμε λοιπόν, υπολογίσει τότε περίπου στα 100.000.000 ευρώ σε καύσιμα, όχι σε καθημερινή βάση αλλά ετησίως.
Με άλλα λόγια, 100.000.000 ευρώ μας στοίχιζε περίπου το να διατηρούμε αυτά τα αεροσκάφη σε ετοιμότητα, τους πιλότους, τα πληρώματα κτλ» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη – Erdogan πως πλέον είναι καλύτερο το κλίμα και πως δεν υπάρχει αυτή η ένταση μεταξύ των δύο κρατών.

Καμία έκπτωση στα κυριαρχικά δικαιώματα

«Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στην όποια συζήτηση χωρίς να έχει διάθεση για εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Αυτό άλλωστε υπογραμμίζεται σε κάθε ευκαιρία και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από εκεί και πέρα μπορεί να μην καταλήξουμε πουθενά, βεβαίως είναι και αυτό μια πιθανότητα.
Οφείλουμε όμως να κάνουμε την προσπάθεια να μιλάμε μεταξύ μας και αυτό είναι νομίζω το νόημα που βγαίνει και από τη συνάντηση των δύο ηγετών, αλλά και από αυτές που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν.
Υπάρχει από τη μία η θετική ατζέντα, δηλαδή η σύσφιξη των σχέσεων στο πεδίο του τουρισμού.
Ήδη το βλέπουμε αυτό σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και στη δική μου περιοχή, εδώ στην Ανατολική Μακεδονία και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Υπάρχει η οδός ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων και πάντα η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας μεταξύ των δύο χωρών είναι κάτι θετικό, διότι αμφότεροι κερδίζουν.
Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν και τα άλλα θέματα στα οποία, όπως ειπώθηκε ευθαρσώς χθες, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε» υποστήριξε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Στόχος στις ευρωεκλογές το 33%

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε «όντως ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή είναι να προσεγγίσει, να πλησιάσει, να ξεπεράσει ακόμα το ποσοστό στις προηγούμενες ευρωεκλογές, δηλαδή το 33%.
Το 33% αν το φτάσεις, είναι νομίζω μια ικανοποιητική επίδοση ή πέριξ του 33%.
Αυτό άλλωστε το έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ως στόχο και καλά έκανε.
Από εκεί και πέρα θέλει δουλειά, γιατί ζητούμενο είναι να προσεγγίσουμε τον κόσμο έξω» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης