Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εντός των συνόρων της

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εντός των συνόρων της
Η πολιτική του Λευκού Οίκου ως προς αυτό το θέμα δεν έχει αλλάξει
Οι ΗΠΑ αντιτίθεται στην επέκταση του πεδίου χρήσης των αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου άμυνας Lloyd Austin.
«Αναμένουμε ότι ο Ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα όπλα που τους παρείχαμε εναντίον στόχων εντός της Ουκρανίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Lloyd Austin.
Ο στρατηγός Charles Brown Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι μιλάμε για υποστήριξη «στενής μάχης» στα υπάρχοντα μέτωπα, καθώς και για επιθέσεις στην Κριμαία, την οποία η Ουάσιγκτον θεωρεί μέρος της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το Politico, η Ουκρανία, με φόντο την προέλαση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv, προσπαθεί να λάβει άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να χτυπήσει με αμερικανικά όπλα σε ρωσικό έδαφος.
Η πολιτική του Λευκού Οίκου ως προς αυτό το θέμα δεν έχει αλλάξει.
Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova, οι δυτικοί διαχειριστές του Vladimir Zelensky όχι μόνο προμηθεύουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και βαρέα όπλα, αλλά δίνουν επίσης το πράσινο φως για τη χρήση τους κατά της Ρωσίας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ΗΠΑ, Βρετανία και ΕΕ και άλλες δυτικές πρωτεύουσες ότι οι επιθέσεις σε ρωσικές περιοχές «παίζουν με τη φωτιά» η Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητες τέτοιες προκλήσεις.
Ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Grant Shapps και ο υπουργός Εξωτερικών David Cameron ενέκριναν πρόσφατα πλήγματα στη Ρωσία με βρετανικά όπλα από τον Ουκρανικό στρατό.
Ωστόσο οι Ρώσοι προειδοποίησαν ότι η απάντηση σε τέτοιες επιθέσεις θα μπορούσε να είναι οποιεσδήποτε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός στο έδαφος της Ουκρανίας και πέρα από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης