Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Προς εξωδικαστική λύση η κόντρα Ελλάκτωρ με Αναστάσιο Καλλιτσάντση μετά από αίτημα της Reggeborg

Προς εξωδικαστική λύση η κόντρα Ελλάκτωρ με Αναστάσιο Καλλιτσάντση μετά από αίτημα της Reggeborg
Προφανώς και πολλοί γνωρίζουν τις δικαστικές διαμάχες και όσα έγιναν στο παρελθόν με την εισηγμένη και επηρέασαν και τα οικονομικά της και την πορεία της μετοχής στο ταμπλό
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή ανακοίνωση της Ελλάκτωρ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ίσως και να μην ήταν τόσο κατατοπιστική, αφού έκανε λόγω για μία αναθεωρημένη ατζέντα και την προσθήκη ενός θέματος στην επικείμενη γενική συνέλευση της 31ης Μαΐου.
Η ανακοίνωση έλεγε πως μετά από αίτημα της Reggeborgh προστέθηκε ένα ακόμη θέμα το οποίο ήταν «Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τη διαπραγμάτευση και υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών εξώδικης επίλυσης διαφορών και ανάκλησης δικαστικών μέτρων».
Προφανώς και πολλοί γνωρίζουν τις δικαστικές διαμάχες και όσα έγιναν στο παρελθόν με την εισηγμένη και επηρέασαν και τα οικονομικά της και την πορεία της μετοχής στο ταμπλό.
Στο site όμως της εταιρείας δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες αφού υπάρχει όλη η επιστολή του βασικού μετόχου.
Στην επιστολή αναφέρεται πως προτείνεται:
Η λήψη απόφασης περί παροχής εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τη διαπραγμάτευση και υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης των εκκρεμουσών δικαστικών ή μη διαφορών μεταξύ της Εταιρείας και των συνδεδεμένων μετ’ αυτής εταιρειών (αφενός συμβαλλόμενοι) και των κυρίων Αναστασίου Καλλιτσάντση, Ιωάννη Μωραΐτη και συνδεδεμένων μετ’ αυτών προσώπων και οντοτήτων και ομοδίκων τους (αφετέρου συμβαλλόμενοι). Στο
πλαίσιο αυτό και κατόπιν της ανάληψης υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης προς την Εταιρεία από τον κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση, θα περιλαμβάνεται:

1) Η κατάργηση της δίκης κατ’ αρ.293 ΚΠολΔ που εκκίνησε δυνάμει της από 31.03.2021 αγωγής της Εταιρείας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (ΓΑΚ 16587/2021, EAK 838/2021) και η παραίτηση από κάθε φύσης αξίωσή της,
απορρέουσα από τις βιοτικές σχέσεις που περιγράφονται στην ως άνω αγωγή, συμπεριλαμβανομένης της παραίτησης από το δικόγραφο και το δικαίωμα που ασκήθηκε δια της αγωγής.

2) Η κατάργηση της δίκης κατ’ αρ.293 ΚΠολΔ που εκκίνησε δυνάμει της από 21.05.2021 αγωγής της Εταιρείας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (ΓΑΚ 36017/2021, EAK 1828/2021) και η παραίτηση από κάθε φύσης αξίωσή της,
απορρέουσα από τις βιοτικές σχέσεις που περιγράφονται στην ως άνω αγωγή, συμπεριλαμβανομένης της παραίτησης από το δικόγραφο και το δικαίωμα που ασκήθηκε δια της αγωγής.

3) Η κατάργηση της δίκης κατ’ αρ.293 ΚΠολΔ που εκκίνησε δυνάμει της από 10.06.2021 αγωγής της θυγατρικής της Εταιρείας με την επωνυμία «Π.Κ. ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (ΓΑΚ 45298/2021, ΕΑΚ 2143/2021) και η παραίτηση από κάθε φύσης αξίωσή της, απορρέουσα από τις βιοτικές σχέσεις που περιγράφονται στην ως άνω αγωγή, συμπεριλαμβανομένης της παραίτησης από το δικόγραφο και το δικαίωμα που ασκήθηκε δια της αγωγής. 

4) Η δήλωση περί μη επιθυμίας ποινικής δίωξης των προσώπων στα οποία αφορά η από 24.03.2021 έγκληση της Εταιρείας ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών (ΑΒΜ: Ε2021/1488, TEKΕισ. Εφ.: 2023-458), καθώς και η υπ’
αρ.Π670/22.09.2023 κλήση προς παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ή άλλη αναγκαία προς το σκοπό αυτό δικονομική ενέργεια.

5) Η δήλωση περί μη επιθυμίας ποινικής δίωξης των προσώπων στα οποία αφορά η υπό στοιχεία ΑΒΜ ΔΘ2022-1100 έγκληση ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, της συνδεμένης με την Εταιρεία, “REDS A.E.”, ή άλλη αναγκαία προς το σκοπό αυτό δικονομική ενέργεια ως η ανάκληση της έγκλησης.

Δείτε εδώ όλη την επιστολή 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης