Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται ο διπλωματικός πόλεμος για τις δηλώσεις Milei: Ανακλήθηκε η Ισπανίδα πρεσβευτής από το Μπουένος Άιρες

Συνεχίζεται ο διπλωματικός πόλεμος για τις δηλώσεις Milei: Ανακλήθηκε η Ισπανίδα πρεσβευτής από το Μπουένος Άιρες
Διπλωματική κρίση προκαλούν οι δηλώσεις του Αργεντίνου κυβερνήτη 
Σχετικά Άρθρα

«Σας ανακοινώνω ότι αποσύρουμε την πρεσβευτή μας από το Μπουένος Άιρες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας José Manuel Albares μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη ανακληθεί για διαβουλεύσεις.
«Η πρεσβευτής θα παραμείνει οριστικά στην Μαδρίτη.
Η Αργεντινή δεν θα έχει πλέον Ισπανό πρεσβευτή», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Αργεντινής ως «μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία των διεθνών σχέσεων».
«Είναι γεγονός πρωτοφανές ένας αρχηγός κράτους να έρχεται στην πρωτεύουσα μίας άλλης χώρας για να καθυβρίσει του θεσμούς της και για να αναμειχθεί κατάφωρα στις εσωτερικές της υποθέσεις», συνέχισε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών.
Η διπλωματική κρίση προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Milei επίτιμου προσκεκλημένου στο συνέδριο του κόμματος Vox της Ισπανίας.
Σε ομιλία του σε έντονο τόνο, ο Milei επετέθη, όπως συνηθίζει, κατά του σοσιαλισμού, αλλά και κατά της συζύγου του ισπανού πρωθυπουργού, χωρίς πάντως να την κατονομάσει.
«Οι παγκόσμιες ελίτ δεν αντιλαμβάνονται σε ποιον βαθμό μπορεί να είναι καταστροφική η εφαρμογή των ιδεών του σοσιαλισμού.
Δεν γνωρίζουν το είδος της κοινωνίας και της χώρας που αυτό μπορεί να δημιουργήσει και το είδος των ανθρώπων που γαντζώνονται από την εξουσία και το επίπεδο των καταχρήσεων που αυτό μπορεί να προκαλέσει» είπε ο Αργεντινός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης