Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Quest: Ανάπτυξη το β’ εξάμηνο και βελτίωση κερδών στο σύνολο της χρήσης – Καμία εξέλιξη στο θέμα πώλησης της ACS

tags :
Quest: Ανάπτυξη το β’ εξάμηνο και βελτίωση κερδών στο σύνολο της χρήσης – Καμία εξέλιξη στο θέμα πώλησης της ACS
Μεσαία μονοψήφια αύξηση πωλήσεων και κερδών περιμένει για το σύνολο της χρήσης
Σχετικά Άρθρα
Δεν έβγαλε ούτε αυτή τη φορά κάποια είδηση η τηλεδιάσκεψη της Quest Συμμετοχών και για μία ακόμη φορά η διοίκηση τόνισε τα κεφάλαια που διαθέτει για εξαγορές που θα δώσουν ανάπτυξη και παράλληλα επανέλαβε πως δεν υπάρχει κάτι νέο στο θέμα της πώλησης της ACS.
Πιο αναλυτικά, το πρώτο εξάμηνο θα είναι αδύναμο επανέλαβε η διοίκηση της Quest κατά την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.
Ωστόσο, στο δεύτερο εξάμηνο περιμένει σημαντική ανάπτυξη που θα καλύψει τις απώλειες και θα οδηγήσει όλες τις γραμμές (πωλήσεις, EBITDA, κέρδη) σε ήπια αύξηση για το σύνολο του έτους (μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό αύξησης).
Η αδυναμία στο πρώτο τρίμηνο είχε να κάνει με την εμπορική δραστηριότητα και επιπλέον ότι δεν υπήρχε φέτος το περσινό όφελος από τις κρατικές επιδοτήσεις στα κλιματιστικά.
Ωστόσο, η πορεία του κλάδου της πληροφορικής δημιούργησε κάποιες ανησυχίες και ρωτήθηκε σχετικά η διοίκηση.
Η πορεία του εν λόγω κλάδου έδειξε ότι η αύξηση των πωλήσεων δεν βοήθησε την κερδοφορία και η διοίκηση απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως αυτό είχε να κάνει με τη Unisystems και το γεγονός ότι είχε αυξημένες πωλήσεις hardware που έχουν μικρότερα περιθώρια κέρδους έναντι των προϊόντων software.
Το κεφάλαιο κίνησης αυξήθηκε λόγω της επέκτασης στη Ρουμανία, ενώ η διοίκηση επανέλαβε πως έχει ρευστότητα και γραμμές χρηματοδότησης 300 εκατ. ευρώ για να στηρίξει την ανάπτυξη.
Για φέτος έχει προγραμματίσει επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 30% προορίζεται για εξαγορές.
Από την άλλη σε ερώτηση αναλυτή για την πώληση της ACS και αν υπάρχει κάποιο νεότερο επανέλαβε, αυτά που είχε πει και σε προηγούμενες τηλεδιασκέψεις, ότι δηλαδή εξετάζει προτάσεις που έχει από επενδυτές αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη ή κάποια ανακοίνωση που πρέπει να κάνει.
Αν υπάρξει τότε θα το ανακοινώσει σύμφωνα και με τα όσα ορίζει η νομοθεσία.
Στην ενέργεια αναφέρθηκε πως υπάρχει θέμα στη σύνδεση φωτοβολταϊκών σταθμών και γι΄αυτό δεν έχει προχωρήσει σε εξαγορές.
Το γεγονός ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός πάρκων που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο, κάνει τη διοίκηση να είναι πιο προσεκτική και να τηρεί στάση αναμονής.
Σημειώνεται πως λόγω των αποτελεσμάτων που δημοσίευσε η μετοχή δέχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση σημαντική πίεση και υποχώρησε 4,03% με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης