Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Putin στην Κίνα ξάφνιασαν δυσάρεστα τη Βρετανία

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Putin στην Κίνα ξάφνιασαν δυσάρεστα τη Βρετανία
Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κίνα απασχόλησε έντονα τη Βρετανία
Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην Κίνα στις 16-17 Μαΐου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στις βρετανικές αρχές, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο Andrey Kelin σε συνέντευξή του στο Rossiya-24.
«Κρίνοντας από τις παρατηρήσεις μας, η επίσκεψη του Putin στην Κίνα προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο Λονδίνο.
Ακολουθώντας το παράδειγμα των Αμερικανών, άρχισαν να επιτίθενται στην Κίνα εδώ - ακριβώς από τη σκοπιά μιας απειλής που υποτίθεται ότι αποτελεί για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό είναι εντελώς φανταστικό, φυσικά», είπε ο διπλωμάτης.
Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Grant Shapps, ότι η Κίνα φέρεται να ετοιμάζεται να στείλει θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία, ο Kelin επεσήμανε την τάση του πολιτικού για σκληρές και συναισθηματικές δηλώσεις.
«Είναι λάτρης της πομπώδους ρητορικής, των σκληρών παρατηρήσεων, των δηλώσεων, που επιδιώκει να τραβήξει την προσοχή και να κερδίσει προεκλογικούς πόντους», εξήγησε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε την αντίδραση της κινεζικής πρεσβείας στις παρατηρήσεις του Shapps.
Η Κίνα προέτρεψε το Ηνωμένο Βασίλειο να απόσχει από «αβάσιμες κατηγορίες κατά του Πεκίνου, να σταματήσει να τροφοδοτεί τις φλόγες στο ουκρανικό ζήτημα και να εξετάσει σοβαρά τον ρόλο του στα ζητήματα της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης