Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Κύπρου, στο Baa2 η αξιολόγηση

Moody's: Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Κύπρου, στο Baa2 η αξιολόγηση
Νέα αναβάθμιση ετοιμάζει για την Κύπρο ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης
Σε θετικές -από σταθερές- αναβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) της Κύπρου η Moody's, διατηρώντας σε Baa2 τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επικαλείται τις εκτιμήσεις για ισχυρά δημοσιονομικά αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια. «Ένα τέτοιο σενάριο θα υλοποιηθεί μέσω της συνεχιζόμενης συνετής δημοσιονομικής πολιτικής σε συνδυασμό με προοπτικές ισχυρής μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης».
Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων εξισορροπεί συγκριτικά υψηλά επίπεδα πλούτου και την ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ, σε συνδυασμό με ισχυρή θεσμική ικανότητα και αποτελεσματική χάραξη πολιτικής, έναντι του μικρού οικονομικού μεγέθους της χώρας και το ακόμη σχετικά υψηλό δημόσιο χρέος.
Η Moody's αναμένει η Κύπρος να συνεχίσει να έχει σημαντικά δημοσιονομικά πλεονάσματα, περίπου 2,3-2,4% του ΑΕΠ το 2024-25, που θα συμβάλουν σε σημαντική περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους, κάτω από το 65% του ΑΕΠ έως το 2025.
«Ανοδική πίεση αξιολόγησης θα μπορούσε επίσης να προέλθει από την περαιτέρω απομόχλευση του τραπεζικού τομέα», σημειώνει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης