Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Η Ρωσία σχεδιάζει να ανοίξει και δεύτερο μέτωπο στη βόρεια Ουκρανία

Zelensky: Η Ρωσία σχεδιάζει να ανοίξει και δεύτερο μέτωπο στη βόρεια Ουκρανία
Η Ρωσία προετοιμάζεται για επιθετικές ενέργειες επίσης 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Kharkiv, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Ρωσία σχηματίζει άλλη μία στρατιωτική δύναμη κοντά στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης στο Kharkiv, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Αυτή τη στιγμή, αυτές τις μέρες, αμυνόμαστε 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από αυτό το μέρος από μια ακόμη απόπειρα ρωσικής επίθεσης», είπε ο Zelensky μιλώντας μπροστά στο τυπογραφείο του Kharkiv, που καταστράφηκε σε ρωσικό χτύπημα στις 23 Μαΐου.
«Η Ρωσία προετοιμάζεται για επιθετικές ενέργειες επίσης 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από εδώ – συγκεντρώνουν μια άλλη ομάδα στρατευμάτων κοντά στα σύνορά μας...
Αυτός που τα κάνει όλα αυτά δεν θέλει ειρήνη», σημείωσε ο Zelensky.
Ο Zelensky έδωσε έμφαση στις καθημερινές αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας στο Kharkiv.
«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε αυτήν την πόλη.
Και κάθε βράδυ και κάθε μέρα, ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει την πόλη, κυρίως με πυραύλους S-300.
Αυτοί είναι πύραυλοι αεράμυνας που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να μας τρομοκρατήσει.
Δεν υπάρχει ούτε μία περιοχή ή δρόμος στο Kharkiv που δεν έχει υποφέρει από αυτή την σκληρότητα», σημείωσε ο Zelensky.

Έκκληση σε Biden - Xi Jinping

O Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να συμμετάσχουν στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη της Ουκρανίας που θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουνίου στην Ελβετία.
Έκανε ιδιαίτερη έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden , ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα δώσει το «παρών» στη διάσκεψη και τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping η συμμετοχή της χώρας του οποίου εξακολουθεί να αμφισβητείται.
«Παρακαλώ, δείξτε την ηγεσία σας στην προώθηση της ειρήνης – την πραγματική ειρήνη και όχι απλώς μια προσωρινή κατάπαυση πυρός.
Οι προσπάθειες της παγκόσμιας πλειοψηφίας είναι η καλύτερη εγγύηση ότι όλες οι δεσμεύσεις θα εκπληρωθούν», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης