Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση - Γαλακτοπαραγωγοί στην ΕΕ: Βοηθήστε μας, αλλιώς θα επιστρέψουν τα τρακτέρ στην Ευρωβουλή και όχι ειρηνικά

Κόλαση - Γαλακτοπαραγωγοί στην ΕΕ: Βοηθήστε μας, αλλιώς θα επιστρέψουν τα τρακτέρ στην Ευρωβουλή και όχι ειρηνικά

Δικαίωση αιτημάτων, αλλιώς τρακτέρ ξανά στην Ευρωβουλή

Σχετικά Άρθρα

Οι Βρυξέλλες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τους αγρότες να βγάλουν τα προς το ζην, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν περισσότερες διαμαρτυρίες για τρακτέρ, προειδοποίησε ο επικεφαλής μιας μεγάλης ένωσης αγροτών.
Μιλώντας πριν από μια διαδήλωση στην πρωτεύουσα της ΕΕ στις 27 Μαΐου, ο Kjartan Poulsen, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γάλακτος (EMB), είπε ότι οι εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα ενθάρρυναν το γεγονός ότι οι πολιτικοί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης φαινόταν να λαμβάνουν στα σοβαρά τις ανησυχίες τους.
Συνέχισε προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι, ενώ η τελευταία διαμαρτυρία των Βρυξελλών ήταν μια «φιλική» υπόθεση, αυτό δεν θα συμβεί με τις μελλοντικές διαδηλώσεις εάν οι νομοθέτες δεν λάβουν σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες τους και δεν λάβουν μέτρα γι' αυτές.

Θα επιστρέψουμε

«Μην κάνετε λάθος», δήλωσε ο Poulsen, «αν δεν δούμε καμία πρόοδο, τότε μπορεί να επιστρέψουμε».
Πρόσθεσε ότι τα μέλη του EMB ήταν «πάντα έτοιμα» να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις και ότι είχαν συνηθίσει να προβάλλουν τις απόψεις τους με άμεσο τρόπο.
«Έχουν ακόμα πολλά τρακτέρ», είπε, αναφερόμενος προφανώς σε προηγούμενες διαδηλώσεις στην πόλη που απέκλεισαν την πρόσβαση σε πολλά σημεία της ευρωπαϊκής συνοικίας.
Αν και ο Poulsen είπε ότι ένιωθε την ανάγκη να προειδοποιήσει τους πολιτικούς της ΕΕ για το ποιες θα είναι οι συνέπειες της αγνόησης των αγροτών, επέμεινε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι πρόσφατες συναλλαγές του EMB με τους νομοθέτες ήταν θετικές.
Απαντώντας σε ερώτηση του  Brussels Signal , είπε ότι ο ίδιος και το διοικητικό συμβούλιο του ήταν σε συχνή επαφή με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας του μπλοκ Janusz Wojciechowski.
«Μόλις πριν από μια εβδομάδα είχαμε την τελευταία συνάντηση με τον Επίτροπο Janusz», είπε ο Poulsen, περιγράφοντας τον Πολωνό πολιτικό ως πολύ περισσότερο ανταποκρινόμενο στις ανησυχίες του EMB από τον προκάτοχό του, Phil Hogan του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Το EMB ζητά από την EC να περάσει νομοθεσία που θα απαγορεύει την αγορά αγροτικών προϊόντων σε τιμές χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής του, ένα μέτρο που είπε ο Poulsen ήταν απαραίτητο για την εξασφάλιση του αγροτικού τομέα μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

Επιδοτήσεις, αριστερά και… δεξιά

Τόνισε ότι η ΕΕ δεν χρειάζεται να χορηγεί άλλες επιδοτήσεις για τους αγρότες –εκτός από περιοχές όπου απαιτούν αλλαγές στις μεθόδους καλλιέργειας, όπως στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας– υποστηρίζοντας ότι η πιο δίκαιη κατανομή των κερδών ήταν το μόνο που έπρεπε επί του παρόντος να γίνει.
Ο επικεφαλής του EMB ισχυρίστηκε ότι οι νομοθέτες τόσο της Αριστεράς όσο και της Δεξιάς φαινόταν να προσεγγίζουν την άποψη της οργάνωσής του.
«Νομίζω ότι η Ευρώπη αφήνει πίσω της αυτή την υπερφιλελεύθερη σκέψη», είπε.
«Είχαμε συναντήσεις σε όλο το [Ευρωπαϊκό] Κοινοβούλιο – και μπορείτε να πείτε ότι είναι ώρα εκλογών, επομένως είναι πιο εύκολο να λάβετε υποστήριξη... από την Αριστερά στη δεξιά... μπορούν να δουν ότι κάτι πρέπει να γίνει».
Πρόσθεσε ότι η βοήθεια προς τους αγρότες θεωρείται πλέον ως «ζήτημα ασφαλείας» εντός του μπλοκ και ότι οι πρόσφατες συναλλαγές τους με την ΕΚ ιδιαίτερα ήταν «πολύ καλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης