Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μέσω rebalancing κέρδισε το θετικό πρόσημο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μέσω rebalancing κέρδισε το θετικό πρόσημο – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η αργία στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, έδειξαν πως η αγορά μας πλέον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις κινήσεις των ξένων επενδυτών. Άλλωστε αυτοί έχουν τεράστιο ποσοστό πλέον επί του συνόλου των μετοχών των εισηγμένων. Όλη μέρα πάνω ο Γ.Δ και λίγα λεπτά πριν το τέλος πέρασε σε αρνητικό έδαφος, λόγω της ήπιας διολίσθησης που είχε δύο ώρες μετά το άνοιγμα. Στις τελικές δημοπρασίες όμως και λόγω του μικρού rebalancing στους δείκτες FTSE Russell κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος. Ευτυχώς που υπήρχε και αυτό γιατί αλλιώς ο τζίρος θα ήταν στα 65 εκατ. ευρώ και αν… Τελικά ξεπέρασε τα 81 εκατ. ευρώ. Στο +0,24% και στις 1.481,23 μονάδες.

ΟΤΕ: Προσπάθησε να ξεχωρίσει σήμερα, μετά την απίστευτη και αδικαιολόγητη πίεση που δέχθηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις και ειδικά κατά τη διάρκεια των τελικών δημοπρασιών. Έτσι μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές ενισχύθηκε 2,98% και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 14,16 ευρώ. Δεν ξέρουμε αν η αλλαγή διοίκησης θα μπορέσει να φέρει αλλαγή τάσης στη μετοχή. Μακάρι, γιατί το αξίζει. Ίδωμεν…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξεχώρισε και αυτή γιατί αύξησε ο οίκος FTSE Russell τη στάθμιση στους δείκτες, μετά το placement του Ευάγγελου Μυτιληναίου, το οποίο αύξησε τη διασπορά περαιτέρω. Στα 37,50 ευρώ και στο +1,52% με όγκο πάνω από 630 χιλ. τεμάχια.

AEGEAΝ: Στις τελικές δημοπρασίες μία εντολή πώλησης 15 χιλ. τεμαχίων την πήγαινε για κλείσιμο στα 9 ευρώ με τελευταία πράξη στα 12,20 ευρώ. Προφανώς και δε θα έκλεινε εκεί, αλλά αυτό είναι ένα δείγμα της εμπορευσιμότητας της αγοράς μας. Τελικά έκλεισε στα 12,10 ευρώ και στο -2,10%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πολύ καλή η συμπεριφορά της και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 8,49 ευρώ με άνοδο 2,34%.

CENERGY: Μεγάλη η πίεση στη μετοχή, ειδικά στο τέλος και έκλεισε στα 8,43 ευρώ με απώλειες 4,31%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Εδώ και μέρες έχει ατονήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και δεν ξεχωρίζουν πολλές μετοχές.

DOTSOFT: Δεν έχει γράψει κλείσιμο στο «πλην» η μετοχή. Πάλι με όγκο 200 τεμάχια ενισχύθηκε 9,88% και η αποτίμηση έχει φτάσει πλέον στα 27,7 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με την τιμή της μετοχής να είναι πέριξ των 0,40 ευρώ η διοίκηση προτείνει στη γενική συνέλευση αγορά ιδίων μετοχών με κατώτατο όριο τα 0,30 ευρώ. Να σημειωθεί βέβαια πως δεν έχει κάνει αγορές ιδίων εδώ και πολλούς μήνες.

AVE: Έχουν πάρει μετοχές στελέχη και άλλοι, έχει μειωθεί η διασπορά αλλά δε βλέπουμε αύξηση εμπορευσιμότητας. Αυτό γιατί όπως έχουμε γράψει δεν έχει νόημα να γίνει με κόλπα η βελτίωση της διασποράς που λέει η ΕΧΑΕ, αλλά να γίνει πραγματική αύξηση. Αν αντί να είναι παρκαρισμένες οι μετοχές στον βασικό μέτοχο, παρκαριστούν σε φίλους δεν αλλάζει κάτι. Στα 0,48 ευρώ και στο +9,09% με όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια.

ΛΑΜΨΑ: Με μηδενικούς σχεδόν όγκους γράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

INTRACOM: Κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες πως κάτι θα ανακοινώσει η διοίκηση στη γενική συνέλευση που είναι στις 29 Μαΐου. Θα έχει μάλλον να κάνει με κάποιον από τους πυλώνες που δραστηριοποιείται ήδη…

PREMIA: Προσπαθεί να ξεχωρίσει στις τελευταίες συνεδριάσεις. Έχει μεγάλο discount και θα μπορούσε αν βελτιωθεί συνολικά το κλίμα στις εταιρείες του κλάδου να γράψει αξιόλογη κίνηση. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να παραδοθεί το πρώην Athens Heart στην ΑΑΔΕ και θα αρχίσει να έχει έσοδα από το ενοίκιο του κτιρίου που μετατράπηκε σε κτίριο γραφείων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης