Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Τα ομόλογα είναι το μεγαλύτερο ψέμα, μην επενδύετε σε σκουπίδια – Ο Biden είναι φασίστας, μια «ύαινα της Gestapo»

Kiyosaki: Τα ομόλογα είναι το μεγαλύτερο ψέμα, μην επενδύετε σε σκουπίδια – Ο Biden είναι φασίστας, μια «ύαινα της Gestapo»
Ο Robert Kiyosaki επικρίνει τους ισχυρισμούς πως «τα ομόλογα είναι ασφαλή»
Άλλο ένα ρήγμα στα κατεστημένα επενδυτικά αφηγήματα επιχείρησε να ανοίξει με νέα παρέμβασή του ο γνωστός συγγραφέας και οικονομολόγος Robert Kiyosaki.
Αυτήν τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκαν τα ομόλογα, τα οποία εν πολλοίς πλασάρονται ως ασφαλή επενδυτικά καταφύγια – κυρίως όσα έχουν αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας.
Σύμφωνα λοιπόν με τον γκουρού του personal finance, το μεγαλύτερο ψέμα των οικονομικών opinion leaders και των αναλυτών προς τους πελάτες τους είναι πως οι τίτλοι χρέους, και δη οι κρατικοί, είναι ασφαλείς.
«Οι περισσότεροι από τους λεγόμενους “εξελιγμένους” επενδυτές, το “έξυπνο χρήμα”, υφίστανται ζημίες λόγω των ομολόγων που διακρατούν στα χαρτοφυλάκιά τους όταν τα εμπορικά ακίνητα βυθίζονται» ανέφερε ο Kiyosaki και συμπλήρωσε:
«H κάποτε λαμπερή αγορά εμπορικών ακινήτων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνειά της γεγονός που θα οδηγήσει στην εξόντωση των λεγόμενων “σοφιστικέ” επενδυτών όταν καταρρεύσουν τα ομόλογα που έχουν διαβάθμιση ΑΑΑ».
Στην πραγματικότητα, όσοι επιθυμούν οικονομική ελευθερία αγκαλιάζουν περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου όπως το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη κατηγορία επενδυτών προτιμά τα ομόλογα, τα οποία θεωρείται ότι δεν αντιμετωπίζουν την ακραία αστάθεια που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επενδυτές.
Προϊόντος του χρόνου, τα ομόλογα σε μεγάλο βαθμό παρέχουν ένα μαξιλάρι απορρόφησης κραδασμών, διασφαλίζοντας κάποιες ελάχιστες αποδόσεις.
Ωστόσο, ο Kiyosaki θέτει τη συζήτηση αυτή σε νέα βάση.
«Το αφήγημα της ασφαλούς επένδυσης δεν στέκει πάντα, ενώ οτιδήποτε προσφέρεται στους επενδυτές δήθεν χωρίς ρίσκο αποδεικνύεται εντέλει το πλέον επικίνδυνο πράγμα» σημείωσε.
Αντί λοιπόν να ποντάρουν σε ομόλογα, ο Kiyosaki συμβούλεψε τους επενδυτές να αποκτήσουν πραγματικά περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, το ασήμι, αλλά και το Bitcoin, προτού οι τιμές τους εκραγούν.
Γιατί το Bitcoin είναι ιδανικό τώρα;

Το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα παρουσιάζονται γενικά ως κορυφαίοι τρόποι παραγωγής κεφαλαίων.
Αυτό οφείλεται στις πρόσφατες εξελίξεις στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης.
Αν μη τι άλλο, η έγκριση του Bitcoin ETF και του Ethereum από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) καλλιέργησε το έδαφος για θεσμική εισροή κεφαλαίων.
Για τον Robert Kiyosaki, το Bitcoin είναι καθ' οδόν να εκτιναχθεί στα 300.000 δολ.

Στο στόχαστρο o Βiden

Πέρα από τα παραπάνω, ο Robert Kiyosaki είναι γνωστός για τα φιλορεπουμπλικανικά του συναισθήματα και συνάμα για την απέχθειά του για τον Δημοκρατικό πρόεδρο Joe Biden…
«Λατρεύω τον Tucker Carlson. Απλώς έκανε μια ερώτηση που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι Αμερικανοί… και αυτή η ερώτηση είναι “Τι δίνει στον Πρόεδρο Joe Biden τη νομική εξουσία να στείλει το FBI στην ιδιωτική κατοικία του πρώην προέδρου Donald Trump;”
Πώς θα σας φαινόταν αν ο απατεώνας πρόεδρος Joe Biden έκανε το ίδιο σε εσάς, την οικογένειά σας και το σπίτι σας; Πρόεδρος!
Ο Βiden μου θυμίζει τα μαθήματά μου από την ιστορία της πέμπτης δημοτικού, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ διέταξε την Γκεστάπο να κάνει ακριβώς αυτό που κάνει ο Βiden σήμερα.
Ο πρόεδρος Βiden είναι φασίστας.
Πόσο καιρό θα επιτρέπουμε στην ιδιωτική του Gestapo και την εγκληματική του οικογένεια να καταστρέφουν το άλλοτε μεγάλο έθνος της Αμερικής;».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης