Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έσπασαν οι άμυνες παρά τα deals – Πως είδε η αγορά την κίνηση Κόκκαλη

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έσπασαν οι άμυνες παρά τα deals – Πως είδε η αγορά την κίνηση Κόκκαλη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η διόρθωση των τελευταίων ημερών δεν είναι αμελητέα και το κακό είναι πως έχουν υποχωρήσει και μετοχές που δεν είχαν κάποια αξιόλογη συμμετοχή στο πάρτι. Κατά τα λοιπά νομίζουμε πως πρόκειται για μία φυσιολογική υποχώρηση από τα υψηλά 13 ετών και δεν έχει αλλάξει η μακροπρόθεσμη τάση, με βάση την τεχνική εικόνα. Ωστόσο, το κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και με υψηλές συναλλαγές, δείχνει ότι πολλοί έβαλαν στοπ σήμερα.

Τα deals και μετά οι εξαγορές εισηγμένων θα είναι τα επόμενα βήματα του ανοδικού κύκλου. Μέχρι που θα πάει είναι βέβαια το ερώτημα, αλλά δεν υπάρχουν προφήτες. Σε ένα άλλο θέμα, σε αυτό του πληθωρισμού, όπως φαίνεται δεν έχουμε τελειώσει, ενώ αν αυξηθούν ξανά οι τιμές του ρεύματος, μάλλον θα τσιμπήσει ξανά. Στις 1.442,21 μονάδες και στο -2% με τζίρο 143 εκατ. ευρώ. Σε πακέτα τα 22,6 εκατ. ευρώ.

ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ: Σε κινήσεις που θα αναβαθμίσουν το κύρος της ελληνικής κεφαλαιαγοράς αναφέρθηκαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Βέβαια μόλις έφυγε ο Πρωθυπουργός αποχώρησαν οι περισσότεροι προκειμένου να πάνε από νωρίς στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό! Δεν ακούστηκε κάτι για τον νέο κανονισμό και δυστυχώς δεν ρωτήσανε την κα Λαζαράκου για τη γνώμη της. Το ανησυχητικό είναι πως γίνονται και γενικές συνελεύσεις εταιρειών που έχουν θέμα διασποράς και οι μέτοχοι δε ρωτάνε τις διοικήσεις.

FTSE 25: Οι 10 από τις 25 έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας. Ανακοινώθηκαν και ο ιαλλαγές στο δείκτη και μόνο το Αεροδρόμιο μπαίνει και βγαίνει η Quest. Δε ξέρουμε πως έγινε και είχαμε μόνο αυτήν την αλλαγή. Θεωρούσαμε ότι θα ήταν τουλάχιστον άλλη μία, αλλά τι να πούμε.

MOTOR OIL: Δυνατή πίεση και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας με απώλειες 4,34% και τιμή 26,86 ευρώ. Λίγο κάτω των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ με απώλειες άνω του 3% και οριακά κάτω του 3% η ΠΕΙΡ.

INTRΑCOM: Έξυπνη είναι η στροφή του Σωκράτη Κόκκαλη. Είχε μία αξία ακινήτων 100 εκατ. ευρώ που αν την έβαζε σήμερα στο Χ.Α. ως ΑΕΕΑΠ θα έχανε 30 εκατ. ευρώ λόγω του discount που έχουν οι ΑΕΕΑΠ. Αντί λοιπόν να κάνει αυτό, τα βάζει σε μία ασφαλιστική, η οποία θα βελτιώσει τα ίδια κεφάλαια και θα έχει μία δυνατή απόδοση ιδίων κεφαλαίων. Θα συνεχίσει να εισπράττει ενοίκια και παράλληλα να κερδίζει από τις ασφάλειες. Ο κ.Μακρόπουλος θεωρείται από τους καλύτερους στον κλάδο του και έχει μία από τις πιο υγιείς εταιρείες ακούσαμε στην… πιάτσα. Η μετοχή υποχώρησε 4,43%.

QUEST: Από τα βαριά χαρτιά που ξεχώρισαν καθώς ενισχύθηκε 1,14%. Έχει βέβαια υποχωρήσει αρκετά το προηγούμενο διάστημα, αλλά η εταιρεία εμπλέκεται και σε αγορές εταιρειών και σε πωλήσεις. Για να δούμε τι θα κάνει στο τέλος.

ΕΥΑΘ (απάντηση): Πιο πιθανό είναι να περάσει η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση και να εξαιρεί μαζί με τις ΑΕΕΑΠ τις εταιρείες του δημοσίου, παρά να γίνει placement. Ξέρετε πόσα χρόνια είναι στο σχεδιασμό το placement και δεν το έχουμε δει ακόμα; Εδώ επιστροφή κεφαλαίου ήθελε να δώσει η ΕΥΔΑΠ και από τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών κρύφτηκαν όλοι. Οριακές απώλειες σήμερα.

INTERLIFE: Η Ευρώπη Ασφαλιστική είχε κέρδη προ φόρων το 2023 5,2 εκατ. ευρώ έναντι 4,3 εκατ. ευρώ το 2022. Το τίμημα που θα καταβάλει για το 100% η Intracom Properties είναι 46,5 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια το 2022 ήταν 15,2 εκατ. ευρώ. Η Interlife είχε καθαρά κέρδη το 223 13,7 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 131 εκατ. ευρώ. Στο ταμπλό αποτιμάται στα 90 εκατ. ευρώ.

Αν θα μπορούσε να βγει μία συγκριτική αποτίμηση το πρώτο που θα έπρεπε να παρατηρήσει κάποιος είναι τα κέρδη ως προς τα ίδια κεφάλαια, και στη συνέχεια το τίμημα ως προς τα ίδια αλλά και τα κέρδη ως προς την αποτίμηση. Η μετοχή της Interlife δε θα έπρεπε να διαπραγματεύεται με δείκτη P/BV κάτω από μία φορά, αφού η Ευρώπη εξαγοράστηκε αρκετές φορές τα ίδια κεφάλαια, ενώ και σε όρους p/e η υστέρηση είναι επίσης σημαντική. Η Ευρώπη από την άλλη έχει τρομερή απόδοση ιδίων κεφαλαίων. Με άνοδο 0,82% και αποτίμηση 91,5 εκατ. ευρώ.

INTRAKAT: Έγινε πακέτο για το 1,4% του συνόλου των μετοχών και πληροφορίες αναφέρουν πως το αγόρασαν οι βασικοί μέτοχοι.

ΕΧΑΕ: Τιμές και κάτω από τα 5 ευρώ έγραψε σήμερα, αλλά έκλεισε στα 5 ευρώ με απώλειες 1,77%.

AS COMPANY: Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών από insiders. Πλάκα θα έχει να ανακοινώσουν καμία εξαγορά το επόμενο διάστημα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Τρομερός εγκλωβισμός για τους πρωινούς αγοραστές. Πήγε μέχρι τα 1,72 ευρώ και έκλεισε στα 1,55 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας. Από το +5% στο -5%. Θα γίνει διάθεση ποσοστού και θα μπουν ισχυρά ονόματα, ακούει η στήλη που έχουν στηρίξει ξανά τον κ.Κόκκαλη, στην Intralot.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης