Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινό μήνυμα Macron (Γαλλία) - Mahmoud Abbas (Παλαιστίνη) στο Ισραήλ: Σταματήστε τώρα την επέμβαση στη Γάζα

Κοινό μήνυμα Macron (Γαλλία) - Mahmoud Abbas (Παλαιστίνη) στο Ισραήλ: Σταματήστε τώρα την επέμβαση στη Γάζα
«Οι πρόεδροι ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ στη Γάζα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ελιζέ
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Mahmoud Abbas ζήτησαν να σταματήσει άμεσα η ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.
«Οι πρόεδροι ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ στη Γάζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Με φόντο την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, η Γαλλία σκοπεύει να επιδιώξει μια μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός και να εξασφαλίσει μεγάλης κλίμακας προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας», διευκρινίζει η γαλλική προεδρία.
Παράλληλα, ο Macron επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Γαλλίας να επιλύσει την παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση επί τη βάσει της αρχής των δύο κρατών.
Πιστεύει επίσης ότι η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή θα πρέπει να ασκήσει κυρίαρχη εξουσία σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένης της Λωρίδας της Γάζας.
O Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του, μαζί με Γάλλους εταίρους, να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά των Ισραηλινών εποίκων που έχουν διαπράξει βίαιες ενέργειες κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης