Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Jan Karas (ΟΠΑΠ): Το Euro 2024 θα κάνει τη διαφορά – Η επαναπροώθηση παιχνιδιών αύξησε το τζίρο

Jan Karas (ΟΠΑΠ): Το Euro 2024 θα κάνει τη διαφορά – Η επαναπροώθηση παιχνιδιών αύξησε το τζίρο
Το ξεκίνημα της χρονιάς είναι υποσχόμενο και ο κ.Κaras εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση
Σχετικά Άρθρα
Η επαναπροώθηση παιχνιδιών από τον ΟΠΑΠ έχει στεφθεί με επιτυχία και η διοίκηση προχωράει σε ανάλογες κινήσεις και σε άλλα παιχνίδια.
Το Λόττο και το Τζόκερ σε σχέση με την περίοδο πριν την επαπαπροώθηση έχουν βελτιώσει τα έσοδα 14%, ενώ αν προσμετρηθεί και η πορεία του Eurojackpot η αύξηση φτάνει στο 42%.
Όπως είπε ο Jan Karas, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024, ανάλογες κινήσεις γίνονται σε παιχνίδια των πρακτορείων, όπως το Scratch όπου δίνεται η δυνατότητα κέρδους έως 1 εκατ. ευρώ, αλλά και στο Λαϊκό Λαχείο με έπαθλο διαμέρισμα αξίας 400 χιλ. ευρώ.
Το ξεκίνημα της χρονιάς είναι υποσχόμενο και ο κ.Κaras εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση.
Επιπλέον λόγω σημαντικών αθλητικών γεγονότων που αναμένονται ετοιμάζονται και νέα θέματα που θα βελτιώσουν την εμπειρία των παικτών.
Αναφορικά με την αύξηση των δαπανών διαφήμισης στο πρώτο τρίμηνο αυτή οφείλεται στο Eurojackpot που ξεκίνησε το Μάρτιο, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο το σχετικό κόστος θα είναι ίσως και υψηλότερo, λόγω του Euro 2024 από το οποίο περιμένει πολλά η διοίκηση, καθώς βοηθάει το τζίρο και άλλων παιχνιδιών.
Το Euro θα κάνει σημαντική διαφορά στα αποτελέσματα, είπε ο κ.Karas.
Το συνολικό κόστος διαφήμισης πάντως θα είναι αυξημένο για τη χρήση, λόγω ανταγωνισμού και ζήτησης προς τα μέσα ενημέρωσης.
Ο Pavel Mucha, οικονομικός διευθυντής ανέφερε την καλή μακροοικονομική πορεία της οικονομίας και το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ είναι καλά τοποθετημένος να ωφεληθεί από τη βελτίωση αυτή.
Στο πρώτο τρίμηνο το περιθώριο καθαρού κέρδους ήταν υψηλό και ανήλθε στο 21%, ενώ αύξηση 15,5% κατέγραψε η μισθοδοσία λόγω της απόφασης της διοίκησης να προστατεύσει τους εργαζόμενους από το αυξημένο κόστος διαβίωσης.
Επίσης όπως είπε η διοίκηση η αύξηση των δραστηριοτήτων δημιουργεί ανάγκη για αύξηση θέσεων.
Συνολικά η πορεία των δραστηριοτήτων πήγε καλά σε όλους τους τομείς, είτε online, είτε VLTs, είτε retail κτλ.
Ο ΟΠΑΠ διατηρεί την εκτίμηση για EBITDA 750-770 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης, ενώ αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 150 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει και υλοποιεί, σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 61% και κατέχει 7,7 εκατ. ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 2,08% του συνόλου των μετοχών.
Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή για τι προτίθεται να κάνει τις μετοχές και αν σκοπεύει να τις ακυρώσει, ειπώθηκε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά η διαγραφή είναι μία επιλογή που υπάρχει από τη δημοσίευση της απόφασης για αγορά ιδίων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης